Preturile exagerate ale caselor si terenurilor din Bucuresti sunt „umflate“ de agentii imobiliari, spun reprezentantii bancilor.

Agentiile imobiliare au tot interesul sa promoveze preturi mari pentru casele si terenurile scoas
Preturile exagerate ale caselor si terenurilor din Bucuresti sunt „umflate“ de agentii imobiliari, spun reprezentantii bancilor.

Agentiile imobiliare au tot interesul sa promoveze preturi mari pentru casele si terenurile scoase la vanzare, pentru ca profitul lor depinde de aceste sume, a declarat, ieri, Martin Stobbs, directorul brokerului de credite imobiliare Credit Link. „Nu exista o cercetare oficiala care sa arate cat trebuie sa fie aceste valori“, a explicat el. In aceste conditii, fara existenta unei baze de date, nu se poate stabili un pret al zonei. „Daca cineva aude ca pretul pe metrul patrat este de 1.500 euro, isi imagineaza ca este la fel si in Rahova sau alte zone periferice“, a mai spus Stobbs. Nivelul indicat de acesta nu este insa un maxim pentru piata imobiliara a Capitalei. Anul trecut, apartamentele din vilele noi din Aviatorilor si Kiseleff s-au vandut chiar si cu 4.000 euro/mp, arata un studiu realizat de compania de consultanta Eurisko. Nici locuintele vechi nu au costat mult mai putin. Acelasi raport indica zonele Primaverii si Dorobanti ca fiind cele mai scumpe, cu un nive l de 3.500 euro/mp construit. De altfel, cartierele se afla in fruntea clasamentului si in privinta terenurilor, cu preturi cuprinse intre 2.500 si 3.500 euro/mp. Lucrurile nu stau mai bine pentru cumparatori in afara orasului. In Pipera si in Tunari, spre exemplu, metrul patrat de teren se vinde cu 600-1.000 de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.