Protocolul de colaborare incheiat intre Patriarhie si Guvern pune bazele directionarii finantarilor cu predilectie catre ONG-urile bisericesti. In acest sens, Biserica Ortodoxa a facut deja demersurile pentru infiintarea Federatiei Filantropia, care
Protocolul de colaborare incheiat intre Patriarhie si Guvern pune bazele directionarii finantarilor cu predilectie catre ONG-urile bisericesti. In acest sens, Biserica Ortodoxa a facut deja demersurile pentru infiintarea Federatiei Filantropia, care va reuni sub palaria sa doar cateva fundatii si asociatii cu binecuvantare patriarhala. Potrivit protocolului, Guvernul s-a obligat sa coopereze in domeniul incluziunii sociale cu ONG-urile care functioneaza in cadrul si cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane. Binecuvantarea nu esta una verbala, ci consta intr-un document semnat si parafat de catre reprezentantii BOR. „Exista ONG-uri infiintate la initiativa eparhiilor si parohiilor. Foarte curand, vom infiinta si noi Federatia organizatiilor ortodoxe Pro-Vita din Romania, care va fi condusa chiar de catre un preot. Initiativa protocolului incheiat cu Guvernul este binevenita, iar Prea Fericitul Daniel s-a dovedit a fi un administrator excelent al treburilor bisericesti, un adevarat manager, am putea spune. Asociatia noastra are binecuvantarea BOR, iar in statut este trecuta ocrotirea copiilor in spiritul traditional romanesc si crestin-ortodox, in confor mitate cu invataturile bisericii“, ne-a declarat Bogdan Stanciu, vicepresedinte executiv al Asociatiei Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti Bucuresti. Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, sustine ca se va face o selectie serioasa pentru Federatia Filantropia. „Protocolul incheiat cu Guvernul nu va exclude de la finantare ONG-urile nebisericesti. Este doar o problema de credibilitate. In ultimii ani a existat o risipa de fonduri europene. Problema copiilor si a cainilor a constituit doar o sursa de castig pentru unii, fara a se face nimic concret. Binecuvantarea Bisericii data unui ONG inseamna ca acesta are girul moral al BOR“, ne-a precizat parintele Stoica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.