Portarul Casillas isi estimeaza miinile la 7,5 milioane de euro, Marica are picioare de patru milioane, dublu fata de pretul sinilor Annei Kournikova.Anna Kournikova si-a asigurat corpul pe bucati Fotbalistii din Romania accepta asigurarile pe tabel pentru a le face economii patronilor, desi ei ramin fara venituri importante in cazul unor accidentari. Vedetele cheltuiesc insa sume importante pentru a-si asigura viitorul. Daca actorii merg pina la a-si asigura organele sexuale, fotbalistii se gindesc la partile corpului care ii ajuta in cariera. Portarul echipei Real Madrid si al reprezentativei Spaniei, Iker Casillas, a anuntat ca a incheiat un contract de asigurare pentru miinile sale in valoare de 7,5 milioane de euro. ĄDaca voi avea dureri la genunchi sau la un picior, voi spune mereu ca am probleme cu mina", s-a amuzat portarul spaniol. Casillas, in virsta de 26 de ani, a acumulat 72 de prezente in echipa nationala a Spaniei si a jucat 400 de meciuri in campionatul Spaniei, competitie in care a evoluat numai la Real Madrid. Ciprian Marica este cel mai bine asigurat fotbalist roman. Atacantul de la VfB Stuttgart a incheiat, inca de pe cind evolua la Sahtior Donetk, o polita de asigurare de patru milioane de euro pentru picioarele sale. El plateste o prima anuala de circa 100.000 de euro si va incasa valoarea maxima a asigurarii doar daca o nedorita accidentare va insemna finalul carierei. Din pacate, asa s-a intimplat cu regretatul Misa Klein, sotia sa incasind despagubiri de 100.000 de marci germane dupa decesul fotbalistului.

Anna Kournikova nu a vrut sa lucreze pe bucati, astfel ca si-a asigurat tot corpul pentru zece milioane de dolari. Defalcat, polita fostei tenismane arata astfel: trei milioane de euro pentru eventuale accidentari la miini si la picioare, doua milioane pentru sini si cinci milioane de dolari pentru restul corpului. Alti rusi, cum ar fi patinatorii Evgheni Plusenko si Irina Slutskaia, au fost mai modesti, avind asigurari de doar 100.000 de euro pentru perioada JO de iarna de la Torino de anul trecut. O nimica toata daca ne gindim ca Michael Flatley, cel mai rapid dansator de step din lume, numit si Lord of the dance, si-a asigurat picioarele pe 40 de milioane de dolari.

Recordul in sport este detinut insa de David Beckham, care are o asigurare de 198 de milioane de dolari, asa explicindu-se poate faptul ca in ultima vreme sta mai mult accidentat la LA Galaxy. Asigurarea este luata in calcul si daca Beckham practica sporturi care implica riscuri mai mari, inclusiv surfing si alpinism. Zidane avea si el o polita de 30 de milioane inainte de retragerea din competitii.