Caz unic in Europa. Politia Romana are doi sefi in functie. Desi chestorul Dan Valentin Fatuloiu a fost schimbat oficial din fotoliul de sef al IGPR la inceputul lunii august, acesta inca figureaza la comanda Politiei Nationale. Asta, in timp ce min
Caz unic in Europa. Politia Romana are doi sefi in functie. Desi chestorul Dan Valentin Fatuloiu a fost schimbat oficial din fotoliul de sef al IGPR la inceputul lunii august, acesta inca figureaza la comanda Politiei Nationale. Asta, in timp ce ministrul de interne Cristian David a anuntat, la sfarsitul lunii trecute, ca functia lui Fatuloiu este preluata de catre chestorul Gheorghe Popa, unul dintre adjunctii IGPR. Pana la clarificarea situatiei, nu se stie concret cine conduce Politia, pentru ca Fatuloiu a revenit din concediu, iar Popa sustine ca inca nu a preluat functia.

Incredibil, dar adevarat. Faptul ca Dan Valentin Fatuloiu nu ar mai fi seful Inspectoratului General al Politiei Romane nu mai constituie o noutate pentru nimeni. Anuntul inlocuirii sale din functie a fost facut oficial de catre Cristian David, ministrul internelor si reformei administrative, la inceputul lunii august, chiar de ziua Politiei Romane. Atunci, Ministerul de Interne a precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca „seful IGPR, Dan Valentin Fatuloiu, a fost nominalizat pentru ocuparea postului de sef al Biroului Atasatului Afacerilor Interne in Statele Unite ale Americii“. Potrivit aceluiasi comunicat, datat 9 august 2007, preluarea postului va avea loc dupa finalizarea tuturor procedurilor prevazute de lege intr-o astfel de situatie. Tot atunci, se noteaza in comunicat, va fi numit si succesorul sau in functia de Inspector General al Politiei Romane.

Popa, numit pe 22 august
Ei, bine, pe data de 22 august, ministrul Cristian David l-a nominalizat pentru functia de sef al Politiei Romane pe chestorul Gheorghe Popa, care a ocupat pana la nominalizare functia de adjunct al inspectorului general pe probleme ordine publica si politie rutiera. „Numirea in functie va avea loc dupa finalizarea procedurilor de preluare de catre actualul inspector general a postului de sef al Biroului Atasatului Afacerilor Interne in SUA. Conform legii, inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei Romane este numit prin decizie a primului ministru, la propunerea ministrului internelor si reformei administrative“, se precizeaza intr-un alt comunicat de presa al MIRA, din 22 august.

Concediu cu surprize
Surse din cadrul Ministerului de Interne au precizat ca, desi pare o promovare, nominalizarea chestorului Dan Valentin Fatuloiu pentru functia de la Biroul din Statele Unite a fost, de fapt, o inlocuire cu „manusi“ a sa de la comanda Politiei Nationale. Schema pe care conducerea MIRA a mers in acest joc arata astfel: Fatuloiu pleaca in SUA, prin promovare, altcineva ii ia locul si toata lumea este multumita. In ziua in care Fatuloiu a fost propus sa plece in America, acesta a declarat presei ca se simte onorat de propunerea pe care i-a facut-o ministrul Cristian David si ca aceasta reprezinta, practic, rodul muncii sale depuse in toata cariera de politist. Asta, in ciuda faptului ca, la bilantul IGPR din august, ministrul David a precizat ca spera ca noua conducere a Politiei sa arate o mai mare deschidere in relatia cu cetateanul, relatie pe care, pana atunci, a considerat-o tensionata. Fatuloiu a inteles perfect mesajul ministrului si a acceptat tragerea sa pe linie moarta la Washington.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.