PULSUL MEDICINEI
In clipa de fata exista un tratament destul de eficient impotriva virusului B. Primul medicament folosit in schema de tratament este Interferonul.

In Romania se utilizeaza acum Interferonul Peghilat, care este o forma cu actiune prelungita, adica efectul lui se poate intinde si pe o saptamana. La acesta se adauga o serie de medicamente din clasa antiviralelor.

Multa vreme, cea folosita era Lamivudina. Acum, din aceasta clasa fac parte si niste medicamente de generatie noua, cum ar fi Entecavirul si Telbivudina, care au fost aprobate sa fie utilizate in tara noastra. Interferonul este un medicament tare, care da si efecte secundare, cum ar fi: caderea parului, modificari ale formulei sangelui etc.

Dar acestea se remediaza atunci cand se intrerupe tratamentul. In faza de ciroza nu se mai foloseste Interferon, ci doar Lamivudina si medicamentele din aceeasi grupa. Aspectele tratamentului in hepatita B au fost explicate de prof. dr Alexandru Oproiu, intemeietor de scoala in medicina aparatului digestiv.