Zeci de persoane inarmate cu bite, lanturi si cocteiluri Molotov au atacat o tabara de romi originari din tara noastra, amplasata la periferia capitalei italiene.

Politia a intervenit rapid, inainte ca cineva sa fie ranit. Unul dintre agresori, un barbat de 40 de ani, a fost retinut de fortele de ordine. El le-a spus anchetatorilor ca face parte dintr-un grup de localnici care nu mai tolereaza prezenta romilor in zona. Individul a fost acuzat de posesie abuziva de arme albe si obiecte contondente si de impotrivire la arestare.

Aceasta nu e prima data cind tabara de romi din cartierul Ponte Mammolo (periferia Romei) este atacata de persoane inarmate. In ultimele zile, asezarea a fost "bombardata’’ de mai mutle ori cu sticle incendiare si cocteiluri Molotov, fapt ce a determinat autoritatile sa sporeasca paza in zona. Aceste acte violente au loc intr-un moment extrem de tensionat pentru nomazii din Peninsula. In luna august, patru copii romi au murit la Livorno, intr-un incendiu revendicat de o grupare extremista necunoscuta. Presupusii autori ai atacului le-au dat un ultimatum tuturor romilor din Italia sa paraseasca tara pina pe 15 septembrie. Ultimatumul a expirat, iar autoritatile se tem de aparitia unor acte de violenta impotriva etnicilor romi din Italia. (I.M.)