Sotul Elodiei Ghinescu, avocata din Brasov care a disparut de acasa pe 30 august, a fost retinut, fiind suspectat de crima.

Dupa ce miercuri seara anchetatorii brasoveni au efectuat o noua serie de cercetari in apartamentul politistului Cristian Cioaca, acesta a fost insotit la Parchetul de pe linga tribunal.

La citeva ore, procurorul Marian Iacob, cel care conduce ancheta, a declarat ca „s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Cristian Cioaca, sub aspectul savirsirii infractiunii de omor calificat". Astfel, s-au confirmat suspiciunile initiale potrivit carora Cioaca devenise singurul suspect in cazul disparitiei sotiei sale, Elodia Ghinescu, desi oficialii IPJ Brasov au negat zile in sir ca politistul ar intra in cercul banuitilor.

Se pare ca investigatiile ADN, efectuate asupra singelui din apartament si din autoturismul lui Cioaca, au demonstrat ca probele recoltate de anchetatori apartin fostei avocate. Intr-un comunicat al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii recunosc ca au demarat urmarirea penala si ca „exista indicii temeinice ca a savirsit infractiunea de omor calificat, constind in aceea ca, in noaptea de 29/30 august 2007, si-a ucis sotia, dupa care a transportat-o cu autoturismul personal pe traseul Brasov-Pitesti si a abandonat cadavrul intr-o zona in curs de identificare". Singura problema care a ramas nerezolvata in acest moment este, dupa cum sustin criminalistii, gasirea cadavrului. In acest scop, mai multe echipe au trecut la scotocirea zonelor in care Cioaca obisnuia sa mearga. Unul dintre traseele avute in vedere este chiar DN 73, Brasov- Pitesti, acolo unde locuiesc parintii lui Cioaca.