Armata cehoslovaca primise ordin de la Uniunea Sovietica sa cucereasca orasul francez Lyon intr-o saptamana, dezvaluie istoricul Petr Lunak. Miscarea pusa la cale de Moscova in perioada Razboiului Rece figura intr-un plan de ofensiva „antiimpe
Armata cehoslovaca primise ordin de la Uniunea Sovietica sa cucereasca orasul francez Lyon intr-o saptamana, dezvaluie istoricul Petr Lunak. Miscarea pusa la cale de Moscova in perioada Razboiului Rece figura intr-un plan de ofensiva „antiimperialista“, dar care nu a fost aplicat. Conform unui plan de operatiuni aprobat in 14 octombrie 1964 de presedintele cehoslovac Antonin Novotni, „Frontul cehoslovac urma sa patrunda in Germania Federala, sa actioneze sapte-opt zile pe teritoriul Frantei, la Besancon, iar apoi sa se indrepte spre Lyon“, sustine istoricul, citand documente de arhiva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.