Cristian Adomnitei s-a otarit la Traian Basescu dupa ce a fost urecheat de seful statului.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca foloseste Comisia prezidentiala pentru educatie ca arma politica, in acelasi timp atragind atentia sefului statului ca doar Ministerul Educatiei este responsabil de elaborarea politicilor educatiei. "Ma intreb de ce abia acum aceasta comisie (n.r. - comisia prezidentiala pentru educatie) are pareri si de ce nu s-a preocupat presedintele de educatie pe vremea ministrilor Miclea si Hardau", a spus Cristian Adomnitei.

Mai mult, Adomnitei spune ca, potrivit legii, initiatorul politicilor in domeniul educatiei este doar ministerul de resort, declarindu-l "repetent" pe presedinte la examenul de procedura. "Nici dumneavoastra (n.r. - presedintele Traian Basescu) si nici comisia pentru educatie nu aduceti in retorica dumneavoastra nimic nou", a spus Adomnitei. In privinta faptului ca nici un reprezentant al ministerului nu a participat la lucrarile comisiei pentru educatie, ministrul a precizat ca "nu se muta oamenii de la minister la Palatul Cotroceni" pentru a elabora strategii in domeniul educatiei.

Presedintele Traian Basescu l-a ironizat joi pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, pe care l-a numit "corigent la constructii", facind referire la faptul ca institutiile de invatamint din Romania nu au fost renovate si nu sint pregatite pentru inceperea anului scolar si universitar. Basescu a facut trimitere exact la domeniul in care ministrul Adomnitei este calificat - constructiile, reprosindu-i faptul ca nici macar la nivel de reabilitare a gradinitelor, scolilor si universitatilor nu si-a facut datoria. El i-a sugerat ministrului Educatiei sa isi angajeze experti daca nu se pricepe la domeniul pe care il gestioneaza.

Cu toate acestea, presedintele Traian Basescu a spus ca doreste semnarea unui pact intre partidele politice pe tema reformei educatiei pina la sfirsitul anului. Basescu a remarcat faptul ca, dintre toti cei convocati sa pariticipe la discutii, reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai Muncii au fost singurii care nu au onorat invitatia, insa acest lucru nu trebuie sa blocheze discutiile pe tema reformarii sistemului de invatamint.