Dependenta de OMG

Atlasul „Le Monde diplomatique" scrie in numarul sau din 2006 ca, „inainte de a rezolva dezechilibrele alimentare din lume, OMG-urile risca mai intii sa creasca dependenta tarilor sarace fata de niste firme precum Monsanto si Bayer. Acelasi lucru se aplica de altfel si altor tari". Europa si-a luat totusi niste precautii: etichetaj, refuzul a vreo 50 de regiuni de a autoriza culturile transgenice. Dar, se continua in atlas, „adevaratul risc este acela ca procedeele transgenice se banalizeaza si ating un punct de unde nu ne mai putem intoarce".

Sabotorii de cafea

O cafea modificata genetic sa nu contina cofeina se afla in studiu, sustin participantii la un seminar organizat la Londra de Organizatia Internationala a Cafelei. Chiar daca o astfel de cafea se afla in studiu, este improbabil sa ajunga prea curind in cestile consumatorilor, au afirmat aceleasi surse. Culturile experimentale existente in Guiana Franceza au fost distruse de sabotori neidentificati, in luna august a anului trecut, impiedicindu-i pe oamenii de stiinta sa ajunga la o concluzie asupra efectelor acestui tip de cafea.