Mai multe femei au trimis, vineri, o sesizare conducerii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), nemultumite de remarcile pe care finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, le-a facut la adresa femeilor, in cadrul unei emisiuni.

Cele 25 de femei au sesizat CNCD, dupa ce Gigi Becali, seful PNG, a participat, sambata, alaturi de deputatul Lavinia Sandru, la o emisiune a postului Realitatea TV, unde acesta ar fi facut remarci nepotrivite la adresa femeilor.

El este acuzat ca ar fi jignit-o pe Lavinia Sandru, "jignind si denigrand astfel statutul pe care poate si trebuie sa il aiba o femeie in societatea din Romania"."Nu intelegem cum un presedinte de partid isi permite sa jigneasca astfel o femeie trimitand-o «pe centura» - dupa modelul Traian Basescu, deja sanctionat cu un avertisment din partea dumneavoastra - sau trimitand-o la cratita, fara ca nimeni sa aiba o pozitie impotriva unei astfel de atitudini. (...) Nu putem accepta sa fim insultate de catre un om care nu intelege ca fiind femei avem exact aceleasi drepturi ca si el si nu ne situam pe o treapta inferioara", se arata in sesizare. Totodata, femeile se arata nemultumite si de remarcile potrivit carora o femeie "nu mai are nici o valoare" dupa ce a adus pe lume un copil. "Si noi suntem mame si nu vrem sa mai asitam la astfel de manifestari vulgare cu privire la femeile care, mame fiind, isi permit sa fie active si sa se implice in construirea societatii din Romania.