Liniile aeriene nationale vor deschide luna viitoare curse noi de pe Aeroporturile Bacau si Cluj catre Anglia si Spania, tari in care Tarom raporteaza rezultate pozitive.Tarom isi va intensifica prezenta si
in celelalte orase din Romania Compania Tarom are in plan deschiderea, cu incepere din 29 octombrie, cind intra in vigoare orarul de iarna, a unor noi curse, intre Bacau si Cluj catre Londra si Barcelona, a declarat pentru Cotidianul Sorin Georgescu, director de marketing al companiei. „Intentionam ca astfel sa raspundem unei concurente sporite pe piata din Romania, cauzata de sosirea unor noi companii in ultima perioada", a explicat Georgescu introducerea noilor curse. Cursele vor pleca de pe aeroportul din Bacau si vor avea o escala la Cluj, de unde se vor imbarca pasageri pentru Londra-Gatwick si Barcelona, nefiind disponibile celor care doresc sa calatoreasca doar intre Bacau si Cluj. Escala este impusa de faptul ca Tarom nu are suficiente aeronave astfel incit sa faca fata dinamicii de deschidere a unor noi rute. Directorul general adjunct al companiei, Dragos Tanasoiu, a declarat pentru Cotidianul ca flota Tarom ar necesita cel putin doua noi aeronave, fata de achizitiile deja planificate, pentru a face fata cererii de deschidere a unor noi rute. „Frecventa zborurilor va fi de trei ori pe saptamina, iar ulterior va trebui sa luam serios in considerare posibilitatea de a zbura direct de la Bacau catre Londra si Barcelona." Conducerea companiei nu a anuntat preturile care vor fi practicate, dar a dat asigurari ca acestea vor fi competitive, comparativ cu ofertele de pe piata din Romania.

Ca urmare a saturarii pietei zborurilor cu plecare din Bucuresti, compania a decis sa isi intensifice prezenta in alte localitati unde potentialul de transport aerian este ridicat. Astfel, in vara acestui an Tarom a mai introdus curse catre Madrid, de la Cluj, si intre Bacau si orasele italiene Roma si Torino. „Vom aplica toata gama de preturi de la cele mai mici la cele mai mari, iar tarifele medii vor jongla in functie de concurenta", explica Georgescu care va fi politica tarifara dupa intrarea in vigoare a orarului de iarna.

Compania a inregistrat de la inceputul anului rezultate pozitive pe pietele spaniola si britanica, potrivit datelor prezentate de Sorin Georgescu. Astfel, pentru zborurile in directia Spania, de pe Aeroportul Otopeni, gradul de incarcare a fost cuprins, in functie de luna, intre 79,3 si 91,9%, iar pentru plecarile din Cluj aeronavele au fost ocupate intre 69,7% (luna mai 2007) si 85,5% in august. In cazul zborurilor catre Anglia, media gradului de ocupare pe primele sase luni a fost de 78% (32.792 de pasageri transportati), fata de 68% in perioada corespunzatoare a anului trecut (28.761 de pasageri).

Bombardier cheama in service 60 de avioane. Detalii pe www.cotidianul.ro/select