Declaratia presedintelui Traian Basescu referitoare la armeni reprezinta o insulta deosebit de grava adresata acestei comunitati din Romania si arata ca seful statului este orbit de ura si obsedat de ambitii persoanale, a afirmat ministrul Economiei
Declaratia presedintelui Traian Basescu referitoare la armeni reprezinta o insulta deosebit de grava adresata acestei comunitati din Romania si arata ca seful statului este orbit de ura si obsedat de ambitii persoanale, a afirmat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Declaratia presedintelui Traian Basescu este o insulta deosebit de grava adresata comunitatii armene din Romania, poporului armean de pretutindeni. Mai mult decat atat, aceasta afirmatie este neverosimila daca socotim ca presedintele Romaniei a vizitat de curand Armenia si pentru noi, marturisesc, este foarte greu sa explicam presedintelui Armeniei, Guvernului armean, academicienilor si profesorilor universitari care i-au acordat titlul de doctor de Honoris Causa faptul ca presedintele tarii mele nu-i socoteste armeni buni si competenti.

Suntem de asemenea mandri de doctorul Florin Exergiani, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi ai lumii si care de asemenea l-a ingrijit pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, dar ca si alte lucruri presedintele a uitat si de data asta", a spus Vosganian.

El a aratat ca, personal, se simte vizat ca cetatean roman de etnie armeana si presedinte al Uniunii Armenilor din Romania si a anuntat ca membrii comitetului director au solicitat o intalnire de urgenta, pentru miercuri.    

"Am sa solicit si institutiilor abilitate, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, sa fim audiati in cadrul acestor dezbateri. In discutiile pe care le-am avut in dimineata aceasta cu armeni din diaspora mi-a fost extrem de greu sa le explic declaratia presedintelui Romaniei si, daca n-ar parea un cuvant mare, este de-a dreptul un genocid moral ca un conducator al unui stat sa socoteasca faptul ca toti armenii de pretutindeni sunt nemerituosi a fi socotiti buni sau competenti, eventual cu exceptia ultimului care-i vine in minte. Nici nu mai conteaza daca eu ma simt vizat sau nu. Chestiunea are o asemenea gravitate, incat nu se mai pune problema nici de trimitere de natura personala", a adaugat Vosganian. Ministrul a mai aratat ca daca presedintele unei tari este atat de "orbit de ura si obsedat de rafuieli personale" incat nu se poate abtine, inseamna odata in plus ca presedintele Traian Basescu reprezinta "un factor de risc" pentru democratia romaneasca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.