Ministerul Muncii va primi suplimentar de la bugetul de stat 1,3 miliarde lei pentru plata unor drepturi de asistenta sociala, respectiv a ajutoarelor pentru persoanele cu handicap, pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrol
Ministerul Muncii va primi suplimentar de la bugetul de stat 1,3 miliarde lei pentru plata unor drepturi de asistenta sociala, respectiv a ajutoarelor pentru persoanele cu handicap, pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, precum si pentru plata, incepand cu 1 septembrie, a pensiilor majorate ale agricultorilor, iar Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) va incasa in plus 897,3 milioane lei pentru finantarea, in principal, a drepturilor salariale si a pensiilor politistilor, precum si pentru acoperirea sumelor reprezentand compensarea cresterilor neprevizionate ale preturilor la combustibilii utilizati la producerea energiei termice furnizate populatiei prin sisteme centralizate. MIRA a primit si in luna iunie, la prima rectificare bugetara, fonduri suplimentare de 101 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor unitatilor administratiei publice in urma cresterilor neprevizionate ale preturilor la combustibili. Bugetul Ministerului Transporturilor va fi suplimentat cu 386,4 milioane lei pentru finantarea platilor aferente livrarilor a doua aeronave tip Airbus A-318, a transelor de avans achitate de TAROM companiei Airbus Franta, a lucrarilor de reparatii la drumuri de interes national, a unor proiecte cu finantare rambursabila derulate de Compania de Drumuri si a proiectelor cu finantare rambursabila pentru Metrorex, conform proiectului ordonantei de urgenta privind a doua rectificare a bugetului de stat pe 2007, obtinut astazi de Guvern.
Cheltuielile din bugetul Ministerului Economiei si Finantelor vor creste cu 465,5 milioane lei, iar ministerului Justitiei va primi 347,9 milioane lei. O suma suplimentara de 143,4 milioane lei va fi acordata SRI, iar MAE va beneficia de fonduri suplimentare de 59,9 milioane lei. Pentru Ministerul Culturii vor fi alocate 74,2 milioane lei, iar la bugetul Cancelariei premierului vor fi varsate in plus 32 milioane lei. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.