Selectionerul considera urmatorul meci oficial al "tricolorilor", impotriva Olandei, ca fiind decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2008. "Strategia noastra e sa invingem Olanda si Luxemburg, sa mai piarda Bulgaria pe undeva si sa nu
Selectionerul considera urmatorul meci oficial al "tricolorilor", impotriva Olandei, ca fiind decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2008. "Strategia noastra e sa invingem Olanda si Luxemburg, sa mai piarda Bulgaria pe undeva si sa nu mai depindem de nimeni. Chiar daca suntem la cinci puncte de bulgari, mai avem inca patru jocuri decisive. Avem mai multe sanse decat Bulgaria, suntem la cinci puncte, dar ei nu mai au meci cu Olanda. Dupa jocul cu Olanda vom putea face mai multe calcule", a spus Piturca, telefonic, la emisiunea "Recursul etapei" de la Antena 2.
Piturca a trimis doi antrenori romani la meciul Olanda - Bulgaria, scor 2-0, care l-au informat despre viitoarele adversare din grupa preliminara. "Stiu ce s-a intamplat la meci, i-am avut trimisi pe Mircea Radulescu si pe Florin Marin. Radulescu a fost impresionat de echipa Olandei. Este o echipa care castiga jocurile in general pe greselile adversarului, asa s-a intamplat si cu Bulgaria. Din ce mi-a spus, au fost cateva schimbari la Olanda, au revenit Melchiot, Van Nistelrooy...", a afirmat Piturca. Selectionerul a prefatat si urmatorul meci al nationalei Romaniei, amicalul de miercuri impotriva Germaniei: "Ne asteapta un nou joc important, chiar daca e amical. Jucam impotriva unei echipe titrate, cu titluri mondiale castigate. Avem 14 meciuri fara infrangere, speram sa continuam aceasta serie". Tot prin telefon a intervenit si presedintele FRF, Mircea Sandu, care a declarat ca Marica, absent in partida cu Belarus din cauza unei gripe, s-a antrenat normal si poate juca in amicalul cu Germania. "Marica e in regula, a facut antrenament complet. L-a rugat pe selectioner sa joace, Piturca nu a vrut sa riste! Pentru meciul cu Germania este OK!", a precizat Sandu. Invitati in studio, Hagi si D. Petrescu cred ca Romania se va califica la Euro 2008. "Sunt convins suta la suta ca ne calificam. In afara ca ne calificam, cel putin in primele opt ajungem la Europene! Echipa nationala in momentul de fata este o echipa! Nu vad cum ar putea sa scape aceasta calificare si cred ca vor termina grupa fara sa piarda vreun meci, cum o faceam si noi", a spus Petrescu. "Mutu este intr-o perioada de glorie! O perioada foarte buna pentru el atat la echipa de club, cat si la Nationala! Nu inseamna ca a jucat singur, a fost o echipa care l-a ajutat, care l-a servit cu pase", crede Hagi. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.