Lexus, marca de lux a Toyota Motor Corp., va incepe in toamna comercializarea in Marea Britanie a modelului LS 600h echipat cu un sistem de siguranta cu camere video si senzori, care monitorizeaza soferul si il avertizeaza cand apar obstacole si el n
Lexus, marca de lux a Toyota Motor Corp., va incepe in toamna comercializarea in Marea Britanie a modelului LS 600h echipat cu un sistem de siguranta cu camere video si senzori, care monitorizeaza soferul si il avertizeaza cand apar obstacole si el nu este atent la drum. Potrivit publicatiei just-auto.com., echipamentul face parte din sistemul pre-coliziune (Pre-Crash Safety - PCS) ce imbina mai multi senzori care pot preintampina un accident. In caz de impact, sistemul functioneaza astfel incat consecintele sa fie minime. Sistemul intocmeste o harta cu trasaturile faciale ale soferului si monitorizeaza miscarea capului conducatorului printr-o camera de luat vederi, plasata deasupra coloanei de directie. Inainte sa fie introdus ca dotare pe masinile de serie, sistemul a fost testat pe mai mult de 100 de soferi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.