Cel mai mare producator de semiconductori din lume, Intel Corp., a inceput constructia la prima sa fabrica de producere a cipurilor pentru computere in China, o investitie de 2,5 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg.Presedintele Intel, Craig Bare
Cel mai mare producator de semiconductori din lume, Intel Corp., a inceput constructia la prima sa fabrica de producere a cipurilor pentru computere in China, o investitie de 2,5 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg.Presedintele Intel, Craig Barett, a tinut sambata o ceremonie in Dalian, in nord-estul Chinei, in locul unde va incepe construirea primei uzine de cipuri din Asia. Intel mai detine fabrici de testare si de asamblare a produselor sale in alte zone ale Chinei.Compania, care a anuntat proiectul in martie, doreste ca inceperea productiei sa se faca pana in 2010. Fabrica va reprezenta o investitie totala de 4 milioane in China, a declarat Barett. Intel cauta sa recastige vanzarile pierdute in fata Advanced Micro Devices, iar noua fabrica va oferi Intel mai mult acces catre companiile producatoare de calculatoare din China.Noul proiect va oferi 1.200 de locuri de munca in orasul Dalian. Angajarile vor incepe anul acesta, iar cele mai mari recrutari vor avea loc in a doua jumatate a anului 2008 in cadrul universitatilor din China, a declarat vicepresedintele Intel, Kirby Jefferson.Fabrica va fi "o parte integrata in reteaua globala de producere si ne va apropia de clientii nostri si partenerii nostri din China", a mai adaugat presedintele companiei.Intel doreste sa doneze un echipament de producere a cipurilor de 8 inci catre municipiul Dalian si sa ajute Universitatea de Tehnologie din Dalian sa infiinteze un institut de tehnologie a semiconductorilor in valoare de 46 milioane de dolari, a subliniat Barrett.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.