Creditul din usa-n usa te scuteste de 70% din drumurile catre banca sau la notariat.

In prezent, majoritatea companiilor de brokeraj le ofera celor interesati posibilitatea de a aplica online pentru un credit in ideea unui efort minim
Creditul din usa-n usa te scuteste de 70% din drumurile catre banca sau la notariat.

In prezent, majoritatea companiilor de brokeraj le ofera celor interesati posibilitatea de a aplica online pentru un credit in ideea unui efort minim din partea consumatorilor. Dupa primirea solicitarii/aplicatiei, clientul este contactat si, dupa completarea informatiilor necesare studierii cazului, se face calculatia de eligibilitate pentru a vedea in ce masura acesta poate obtine suma dorita. In cazul in care produsul initial ales de consumator nu i se potriveste, se face o analiza de oferte si se prezinta optiunile. Dupa ce consumatorul este complet informat si ia o hotarire finala, brokerul ii va transmite (personal, prin e-mail sau curierat) documentatia aferenta produsului ales impreuna cu lista de documente necesare depunerii dosarului de credit. Dupa ce clientul va avea toate actele puse la punct, le va transmite (personal sau printr-un intermediar) consultantului pentru ca acesta sa le depuna la institutia finantatoare aleasa.

Cind dosarul este complet, va fi depus de catre broker la banca aleasa de consumator si se asteapta preaprobarea financiara din partea bancii/IFN-ului, moment in care clientul se poate concentra pe gasirea imobilului sau (daca acest aspect a fost rezolvat) pe finalizarea negocierilor implicate de acest demers, potrivit www.finzoom.ro. Avind in vedere faptul ca o achizitie presupune de cele mai multe ori si un avans, insa depunerea dosarului nu ofera nici o garantie cu privire la acordarea banilor solicitati, consultantii recomanda sa fie evitate (pe cit posibil) achitarea unui avans si semnarea unui antecontract pina cind clientii nu primesc (pe baza documentelor financiare care atesta veniturile obtinute) o scrisoare de preaprobare ce contine suma maxima la care se incadreaza (in functie de banca, valabila intre 30 si 90 de zile). Dupa ce isi gaseste locuinta (conform sumei pe care in acest moment are certitudinea ca o va obtine), clientul va trebui sa depuna la banca documentatia completa a imobilului, iar institutia care ofera finantarea va pune la dispozitia clientului un evaluator pentru imobil. Urmatorul pas este predarea catre banca a raportului de evaluare asupra imobilului-garantie. Abia acum intervine primirea aprobarii finale a creditului din partea bancii si nu va mai ramine decit semnarea actelor finale (in general, institutiile financiare au liste de notari agreati pentru semnarea actelor).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.