PULSUL MEDICINEI
Exista cateva solutii la chinuitoarea ecuatie a slabirii. O serie de principii sunt de bun-simt si nu presupun spaima caloriilor, a insumarilor permanente a bagajului caloric adus de fiecare aliment in parte.

Omul care se hotaraste sa slabeasca trebuie sa-si aminteasca clar ca unul din principiile temeinice este sa nu se scoale ghiftuit de la masa. Ca sa nu depui ditamai caloriile pe burta, trebuie sa inchei masa simtind ca ai mai manca.

Cand ai doar o masa pe zi, te asezi hamesit in fata farfuriei, se bat turcii la gura ta si infuleci pana stomacul nu mai are nici un coltisor liber. E cea mai sigura cale spre ingrasare.

Se spune ca trebuie sa-ti pui in farfurie o cantitate de mancare cam cat crezi ca ai putea manca, dar sa nu consumi decat o treime din aceasta cantitate.

Mai trebuie sa se retina un alt principiu, si anume acela de a mesteca constiincios mancarea in gura, pentru a porni digestia inca din cavitatea bucala si a lasa sa se umecteze alimentele cu saliva atat de bogata in enzime. Mancarea trebuie plimbata prin gura cu rabdare, vorba aceea "sa mesteci si apa".