Pe de alta parte, 34% dintre scolile, gradinitele, internatele sau cantinele din tara nici nu au cerut o astfel de autorizatie, pentru a putea functiona. Adomnitei a mentionat Ilfovul si Dambovita ca fiind judete cu o situatie foarte buna, unde doar
Pe de alta parte, 34% dintre scolile, gradinitele, internatele sau cantinele din tara nici nu au cerut o astfel de autorizatie, pentru a putea functiona. Adomnitei a mentionat Ilfovul si Dambovita ca fiind judete cu o situatie foarte buna, unde doar patru unitati nu au avizul sanitar necesar. La polul opus se afla Vrancea (318 din cele 372 de unitati nu au autorizatii sanitare de functionare) si Mehedinti (167 din cele 317 unitati nu au autorizatii sanitare de functionare). Multe scoli fara autorizatie sanitara sunt si in Arad, Dolj, Vaslui, Suceava. Cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, constata si el starea dezastruoasa a scolilor, si cere autoritatilor locale si prefectilor sa se mobilizeze sa investeasca banii alocati pentru reparatii. "Raspunsul autoritatilor locale la demersul nostru de punere la dispozitie a fondurilor necesare a fost foarte slab, iar situatia e ingrijoratoare. Este inadmisibil ca, dupa sase luni de la momentul alocarii banilor, sa existe localitati care sa nu fi cheltuit nimic", a declarat, la Guvern, ministrul Adomnitei, aratand ca 22 de judete au reusit sa cheltuiasca decat 10% din fondurile alocate. Principalele motive invocate de autoritatile locale pentru acesta situatie au fost numarul insuficient al proiectantilor in raza judetului si procedurile greoaie de licitatie. Ministrul Educatiei considera insa, ca aceste argumente nu pot fi luate in considerare in cazul numeroaselor proiecte deja incepute. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.