Saint-Gobain Glass a inceput, la Calarasi, constructia unei fabrici de tratare termica a sticlei pentru productia ferestrelor si geamurilor-cortina, investitie evaluata la 25 milioane euro, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, Cristina Paveliu, direc
Saint-Gobain Glass a inceput, la Calarasi, constructia unei fabrici de tratare termica a sticlei pentru productia ferestrelor si geamurilor-cortina, investitie evaluata la 25 milioane euro, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, Cristina Paveliu, director in filiala romaneasca a firmei franceze. "Am inceput saptamana trecuta lucrarile la fundatie si negociem cu furnizorii de echipamente. Unitatea va fi functionala in luna aprilie a anului viitor", a afirmat Paveliu. Noua linie de productie va prelucra termic sticla, prin acoperirea cu o pelicula de metale grele, proces in urma caruia transferul termic va fi diminuat.Unitatea va fi construita in apropierea fabricii de sticla plata a Saint-Gobain si va avea o suprafata construita de 13.000 de metri patrati.In fabrica pot fi prelucrate aproximativ zece milioane de tone de sticla anual, insa acest nivel ar putea fi modificat in viitor, a spus Paveliu. Proiectul fabricii a fost anuntat in luna ianuarie, la inaugurarea fabricii de sticla plata, impreuna cu un alt proiect, care vizeaza constructia unei unitati de productie a parbrizelor pentru industria auto."Proiectul liniei de productie a parbrizelor se afla inca in faza de studiu si va incepe, probabil, anul viitor", a mai spus Paveliu.Saint-Gobain detine la Calarasi un teren cu o suprafata de 80 de hectare, din care 30 de hectare sunt ocupate de fabrica de sticla plata.Fabrica are o capacitate de productie de 600 de tone pe zi si dispune de un depozit cu suprafata de 20.000 de metri patrati, cu o capacitate de stocare de 15.000 de tone. Investitia in fabrica a depasit 100 de milioane de euro.Grupul francez este prezent in Romania prin opt firme, cea mai importanta fiind Saint-Gobain Glass.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.