Un important membru al gruparii de traficanti de arme condusa de Shimon Naor a fost prins ieri la Hotelul Marriott din Capitala. Este vorba de cetateanul moldovean Ion Busuioc (foto), condamnat, anul trecut, la sase ani de inchisoare pentru trafic i
Un important membru al gruparii de traficanti de arme condusa de Shimon Naor a fost prins ieri la Hotelul Marriott din Capitala. Este vorba de cetateanul moldovean Ion Busuioc (foto), condamnat, anul trecut, la sase ani de inchisoare pentru trafic international de armament.

Operatiunea de capturare a fugarului, urmarit prin Interpol, a fost declansata la inceputul lunii august, cand, la urechile unor ofiteri din Directia de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul IGPF, a ajuns informatia conform careia Ion Busuioc, urmarit general si international, se afla in Capitala. Informatia a fost transmisa catre Serviciul Roman de Informatii. A fost inchegata o echipa operativa formata din politisti de frontiera din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul IGPF, ofiteri SRI si procuror DIICOT. Dupa trei saptamani de supravegheri si combinatii informativ-operative desfasurate de catre echipa de investigatori, ieri, in jurul orei 13.00, in hotelul Marriott din Bucuresti, Ion Busuioc a fost retinut. Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale a cetateanului moldovean.

Arme pentru Nigeria si Eritreea


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.