Jamie a inceput sa gateasca la virsta de 8 ani, in localul parintilor lui, The Cricketers, din Essex, si a lucrat cu unii dintre cei mai renumiti maestri culinari din lume.

Jamie Oliver, Cu Jamie in Italia".Editura Curtea Veche, 2006. 336de pagini. Pret: 65 lei In prezent, Jamie Oliver conduce localul Fifteen, unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat si in serialul de televiziune Jamies Kitchen" de pe Channel Four. Italia l-a inspirat in intreaga lui cariera. Ambitia lui a fost sa strabata aceasta tara pentru a surprinde insasi esenta bucatariei italienesti si pentru a scrie cea mai buna si cea mai accesibila carte de bucate italiana. Cu Jamie in Italia" este rezultatul acestei calatorii intr-o tara a abundentei. Prezentind peste 120 de retete nou-noute, de la cele de risotto pina la fripturi, spaghetti sau tocanite, si structurata asemenea unui meniu obisnuit dintr-un local traditional italian, cartea va poarta prin toata Italia si va ofera ocazia sa invatati de la adevaratii maestri ai bucatariei italienesti: localnicii. Din Sicilia pina in Toscana, pescarii, brutarii si gospodinele italiene va impartasesc retetele si trucurile transmise de-a lungul generatiilor. Debordind de caldura si ospitalitatea adevaratei vieti de familie, cartea e deopotriva un ghid culinar extrem de accesibil si un jurnal de calatorie unic.