Producatorul de ulei Prutul Galati anunta ca va face investitii de 25 de milioane euro in urmatorii trei ani, pentru modernizarea unitatilor de productie si construirea unei fabrici, de ulei si biodiesel. "Productia este dedicata in special pietei in
Producatorul de ulei Prutul Galati anunta ca va face investitii de 25 de milioane euro in urmatorii trei ani, pentru modernizarea unitatilor de productie si construirea unei fabrici, de ulei si biodiesel. "Productia este dedicata in special pietei interne, motiv pentru care exporturile in acesta perioada au proportii nesemnificative. Şi in acest an vom continua strategia de concentrare a eforturilor noastre pe plan local", au declarat pentru Mediafax reprezentantii firmei. Firma a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 17 milioane de euro, in crestere cu 31% fata de perioada similara a anului trecut. "In 2006, Prutul a inregistrat o productie de 25.000 de tone de ulei rafinat, iar pana la sfarsitul acestui an intentionam sa depasim 28.000 de tone, ajungand la o cota de piata de 12%", au spus reprezentantii Prutul. Producatorul de ulei apreciaza ca una dintre problemele cu care se vor confrunta producatorii de ulei in acest an este cantitatea redusa de seminte oleaginoase ce vor fi recoltate, precum si calitatea scazuta a acestora, culturile fiind afectate de seceta. De altfel, agricultorii estimeaza ca o mare parte din culturile de primavara, printre care si floarea-soarelui, au fost calamitate de seceta in proportie de 80%. Diminuarea productiei de floarea-soarelui va afecta firmele din industria uleiului, in contextul in care piata uleiului imbuteliat si rafinat este acoperita in proportie de circa 95% de uleiul de floarea-soarelui. Piata uleiului este estimata la peste 200 de milioane de euro anual, la un volum de circa 250.000 tone. Principalii competitori ai Prutul pe piata uleiului sunt grupul american Bunge, compania Argus Constanta, Cargill Oils, Ulvex Ţandarei si Ulerom Vaslui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.