Patru studenti ai UMF „Carol Davila" sint blocati la Cairo, pentru ca politistii de frontiera nu le-au putut citi biletele, scrise cu caractere latine.

Studentii Ioana Nastase, Veronica Dobre, Carmen Dobre si Bogdan Prisecaru nu s-au putut imbarca in cursa Tarom de Bucuresti de miercuri, ora 3.00, intrucit politistii de frontiera egipteni au sustinut ca nu le recunosc biletele. Tinerii au realizat ca unul dintre politisti nu putea citi literele latine de pe lista de pasageri, informeaza MEDIAFAX.

Dupa o intilnire cu reprezentantul Tarom, studentii au aflat ca vor fi programati la o alta cursa si vor plati 50 de euro in plus. Prietenii lor au incercat sa sune la Ambasada Romaniei din Cairo, insa numerele nu au putut fi apelate. Studentii se intorceau de la o scoala de vara din Ismailia, organizata de Suez Canal University.

"Personalul antitero a refuzat imbarcarea inainte de punctul de check in, invocind faptul ca ei nu cunosc caracterele latine si, mai mult, au confundat cursa Tarom cu o cursa Malev. Agentul Tarom din Egipt a contactat deja cei patru pasageri, iar acestia vor sosi in Romania cu urmatoarea cursa Tarom, programata pentru joi", a declarat Madalin Tudor, purtatorul de cuvint al Tarom. El a mentionat insa ca Tarom nu va plati cheltuielile de cazare ale studentilor, pentru ca incidentul nu s-a produs din vina companiei.