Am jucat de doua ori la loto si de fiecare data am pierdut biletul. Mi s-a parut un efort deosebit de insemnat mai ales pentru ca, inainte sa joci, trebuie sa fantazezi serios in jurul temei Ącum ar fi".

Deci, le-as da alor mei un milion, as imparti restul pe din doua cu iubita mea, as mai pastra niste maruntis pentru prieteni (cine are bani are, bineinteles, foarte multi prieteni), pe care sa-i scot saptaminal la o masa aranjata cu gust. Prietenii ar face bine sa se roage sa cistig. Mi-as achita datoriile la toate bancile, mi-as lua o casa frumoasa si discreta, undeva linga un parc.

Am mai auzit fantezii din sfera oamenilor complet neastimparati: ĄDaca as avea atitia bani, as incepe sa fac afaceri adevarate!". Cu alte cuvinte, dupa ce ar cistiga enorm, s-ar apuca in sfirsit sa munceasca. Nu inteleg acest blestem al vitalitatii. Principala amenintare a unei gramezi de bani cistigati cred ca e tocmai inactivitatea. Iti trebuie de zece ori mai multa vointa sa faci ceva avind conturile pline. Asta daca nu suferi de-a dreptul de megalomanie sau de arghirofilie. E aproape sigur ca n-as mai putea sa ma fortez sa termin un articol daca as cistiga la loto. Asa ca ii rog si pe dusmani sa se roage sa cistig. As scrie mult mai rar, nu neaparat mai bine.

Dupa ce stau si fantazez intens in jurul temei profunde Ące-as face cu sapte milioane de euro?", urmeaza pasul doi, acela de a ma urni sa joc totusi citeva numere. Este si cea mai dificila etapa pentru ca nu-i usor sa iei decizia sa te arunci de bunavoie intr-un joc pierzator. Sau, cu alte cuvinte, sa alegi atotstiutor citeva posibilitati din cele 14 milioane de variante. Un sfat important ar fi sa nu va uitati la televizor. Am vazut-o pe sefa Loteriei la o televiziune de sant si m-am infiorat: Lazarus parea mai rezonabil decit respectiva sefa.

Nimic nu se compara cu visarea calduta si burgheza la marele pot. Poate va amintiti de Birlic in interpretarea deliranta in ĄDoua loturi" si de bucuria netarmurita a personajului inainte de a afla ca marele noroc a insemnat de fapt un mare ghinion. Inainte de o extragere tare, Romania e populata de citeva milioane de regi ai lumii. Dupa extragere ramin citeva milioane de Lefter Popescu.