Autoritatile chineze au decis sa testeze un sistem care sa permita circulatia in zile alternative a masinilor cu numere pare si impare, intr-o incercare de a limita poluarea in Beijing inaintea Jocurilor Olimpice din 2008. Reglementar


Autoritatile chineze au decis sa testeze un sistem care sa permita circulatia in zile alternative a masinilor cu numere pare si impare, intr-o incercare de a limita poluarea in Beijing inaintea Jocurilor Olimpice din 2008. Reglementarea ar scoate 1,3 milioane de automobile de pe strazile capitalei chineze si, daca testul iese bine, ar putea fi aplicata in luna august a anului viitor, in timpul competitiei sportive. Oficialii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au avertizat ca toxinele din oras pot cauza probleme grave de sanatate - cardiovasculare sau atacuri de astm. Reducerea traficului rutier ar urma sa reduca poluarea cu 40%, spera oficialii de la Beijing. Presedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, avertiza saptamina trecuta ca jocurile ar putea fi aminate daca se considera ca nu exista conditii suficient de bune pentru desfasurarea lor. Unele state isi trimit sportivii cit mai tirziu posibil, pentru a nu petrece mult timp in atmosfera viciata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.