Compania scoate la vinzare Icemenerg, Icemenerg Service si Formenerg in primul semestru al anului viitor. Procesul de privatizare a celor trei filiale Transelectrica scoase la vinzare, Icemenerg, Formenerg si Icemenerg Service, va fi finalizat in prima parte a anului 2008, dupa aprobarea unei hotariri de guvern si reevaluarea activelor, au declarat ieri reprezentantii Transelectrica, citati de NewsIn.

„In prezent sintem in proces de pregatire pentru redactarea unui proiect de hotarire de guvern in acest sens. Vrem ca intregul proces de privatizare sa fie finalizat in primul semestru al anului viitor", a declarat directorul Directiei Strategie, Cooperare Internationala si Piata de Capital din cadrul Transelectrica, Razvan Purdila. Acesta a subliniat ca nu se poate estima in prezent care vor fi cistigurile obtinute in urma vinzarii celor trei filiale, intrucit reevaluarea activelor acestora va fi posibila numai dupa aprobarea hotaririi de guvern.

„Dintre cele trei, cea mai vizibila in bugetul consolidat al companiei este Icemenerg, in timp ce Formenerg are o cifra de afaceri si profit mici, iar Icemenerg Service are datorii din 2003", a precizat Purdila. In prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, Icemenerg, Formenerg, Icemenerg Service si Teletrans.

Compania Transelectrica (TEL), listata la Bursa de Valori Bucuresti, a afisat un profit net in trimestrul al doilea de 12,15 milioane de lei (3,8 milioane de euro), in scadere cu 26,71% fata de rezultatul de 16,58 milioane de lei raportat in intervalul similar din 2006.