Zilele astea s-a vorbit foarte mult despre ce se intampla la Vama Veche. Lucruri bune intr-un colt al tarii cand prea elitist, cand prea simplu. Initiativa "Jurnalul - Folk You! si Stuff Stock" aduna artisti romani si straini intr-un spatiu inedit
Zilele astea s-a vorbit foarte mult despre ce se intampla la Vama Veche. Lucruri bune intr-un colt al tarii cand prea elitist, cand prea simplu. Initiativa "Jurnalul - Folk You! si Stuff Stock" aduna artisti romani si straini intr-un spatiu inedit si prietenos. Insa nu doar acolo se intampla lucruri bune.  In nordul tarii exista orasul Sangeorz Bai. Cei care au mai mult de 30 de ani isi amintesc ca inainte de a€˜89 Sangeorz Bai avea o importanta egala cu Herculane sau Baile Felix. In timp lucrurile s-au degradat, insa de ani buni conform zicalei "omul sfinteste locul", lucrurile au inceput sa isi revina. Imi place sa merg acolo pentru ca simt in fiecare piatra urmele lui Rebreanu. La cativa pasi a facut scoala cel mai mare prozator roman, iar Valea Somesului a fost martora scrierilor lui. De fapt zona Sangeorz Bai e rupta parca din poveste. Cu haine populare purtate de tarani cu mandrie, cu o bucatarie ardeleneasca delicioasa, cu o cultura si un bun simt iesite din comun.  La acest sfarsit de saptamana va invitam la Sangeorz Bai! Si nu strambati din nas. Vineri e seara folk cu Mircea Baniciu&Vladi Knejevici, Vasile Seicaru, Margineanu, Ducu Bertzi, Marius Batu si Nelu Tarziu. Seara de vis, nostalgie si muzica de suflet. Sambata e seara cu Cream, Impact si alte formatii importante din Romania. Tot sambata astept cu nerabdare sa ascult din nou unul dintre cele mai bune show-uri live sustinute de vreo trupa din Romania - PROCONSUL! Duminca va fi o incantare. Ce are mai vestit si interesant Somesul in materie de folclor va fi prezent la Sangeorz Bai. Tot in aceasta perioada se desfasoara aici una dintre cele mai importante tabere de sculptura internationala din tara. Iar ca lucrurile sa fie perfecte sunt convins ca Mircea Cartarescu, aflat in concediu la Sangeorz Bai, va savura muzica, evenimentele, oamenii si intamplarile din acest loc minunat. Asadar daca stati in judetul Bistrita-Nasaud sau in Ardeal veniti sa vedeti un "Folk You!" somesean si un Stuff Stock Sangeorzan.
Ne vedem la Sangeorz Bai!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.