Cererea romanilor pentru circuitele turistice din oferta agentiilor de voiaj a crescut cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Unii turisti vor sa vada cat mai multe locuri si obiective turistice, insa nu vor sa se ocupe singuri
Cererea romanilor pentru circuitele turistice din oferta agentiilor de voiaj a crescut cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Unii turisti vor sa vada cat mai multe locuri si obiective turistice, insa nu vor sa se ocupe singuri de cazare, transport sau masa. De regula, se pleaca din tara cu avionul, apoi traseul se parcurge cu autocarul. In acest mod, turistii se pot opri in locurile dorite, unde de obicei se sta cateva ore, in functie de numarul turistilor si de "graba" ghidului. In ofertele afisate pe site-urile agentiilor de turism sunt trecute si circuite care nu se fac decat in anumite perioade ale anului. "Avem trecuta data de plecare la fiecare circuit inscris pe site. Nu se fac toate circuitele acum, deoarece sunt tari in care este mult prea frig sau mult prea cald. De asemenea, organizarea unui circuit depinde de numarul de persoane care se inscriu", a explicat Roxana Stefan, referent marketing J'info Tours. "Nu intotdeauna se fac circuitele propuse de tour operator. Se anunta cu mult timp inainte si, daca cererile justifica plecarea, atunci se fac, altfel se anuleaza. Daca nu se intruneste un numar minim de turisti, atunci agentia pierde bani, in consecinta il anuleaza sau il reprogrameaza", a explicat Aurelian Bratosin, manager Butterfly Tourism.


Anul acesta cererea pentru circuitele turistice a crescut cu circa 30% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea este determinata de posibilitatea trecerii granitelor statelor europene doar cu buletinul si de curiozitatea romanilor. "Se inregistreaza o crestere pentru circuitele turistice de 20-30%, in functie de cresterea cerintelor in general", a declarat Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays. "Majoritatea turistilor care aleg circuitul merg cu avionul, daca aleg o destinatie indepartata, gen America, Australia, China, Japonia, iar acolo au deja asigurata o masina inchiriata", a spus Mircea Vladu, manager Prestige Tours.


DESTINATII. In functie de preferintele turistilor agentiile stabilesc traseul si perioada in care organizeaza circuitele. "Cele mai cerute circuite sunt cele culturale si care acopera Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franta si Italia", a spus Aurelian Bratosin. "Foarte cerute sunt Italia, Franta, Spania, dar noi vindem bine si Egipt, si Israel. Pretul unui circuit pleaca de la 350 euro si poate ajunge si la 900 de eruo, diferenta e data de transport si de cazare", a explicat Adriana Goigea. "Se vinde foarte bine Europa, circuitul din oferta Viena - München - Luxembourg - Bruxelles - Bruges - Amsterdam - Nürnberg - Salzburg - Budapesta", a declarat Serban.


De sezon"Din cauza temperaturilor foarte ridicate din timpul verii, circuitele din tarile mediteraneene, cum ar fi cele organizate in Egipt, Israel, chiar si Spania sau Italia se fac mai ales primavara si toamna", a explicat Mircea Vladu. "Exista circuite care nu se organizeaza decat daca exista un numar minim de participanti, sa zicem 15, iar in cazul acesta agentia poate obtine un pret bun si la partea de avion. Daca se inscriu mai multi participanti, pretul scade cu 10-15 euro. Apoi, exista circuite cu plecari garantate. Se aduna turisti din toata lumea, participarea e foarte diferita, pot fi in grup trei romani, doi americani, patru englezi", a explicat Adriana Goigea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.