Cea mai mare companie din Marea Britanie, Aviva, a consemnat o scadere de 8% a profitului operational in primul semestru, la 1,54 miliarde de lire (3,13 miliarde de dolari), in conditiile unor costuri semnificative determinate de inundatiile din Mare
Cea mai mare companie din Marea Britanie, Aviva, a consemnat o scadere de 8% a profitului operational in primul semestru, la 1,54 miliarde de lire (3,13 miliarde de dolari), in conditiile unor costuri semnificative determinate de inundatiile din Marea Britanie, transmite Reuters, citat de Mediafax. Rezultatele financiare s-au plasat sub media analistilor intervievati de Reuters, de 1,57 miliarde de lire, dar s-a incadrat in intervalul prognozat, de 1,42-1,64 miliarde de lire.Din cauza cheltuielilor de 235 milioane de lire inregistrate pentru acoperirea pagubelor provocate de inundatiile din luna iunie si de furtuna Kyrill, produsa in ianuarie, profitul diviziei de asigurari generale a scazut cu 34%. Totusi, raportul dintre costuri si primele subscrise s-a plasat la 97%, fata de tinta de 98% a asiguratorilor, pe fondul evolutiei favorabile a operatiunilor din Europa. Profitul operational din aceasta regiune a urcat cu 17%, la 582 milioane de lire, sustinut de cresterea castigurilor din Franta si Olanda, se arata intr-un comunicat al companiei.La nivelul intregului grup, vanzarile au totalizat 19,29 miliarde de lire, in crestere cu 25% fata de primul semestru din 2006, evolutie influentata de cresterea de 51% raportata pe piata americana, pe fondul preluarii firmei locale AmerUs, in 2006, precum si de majorarea cu 14% a vanzarilor din Europa Continentala, unde grupul a incheiat, in ultimele luni, mai multe acorduri de distributie. Vanzarile de asigurari de viata si de pensii au avansat cu 45% pe aceste piete, la 175 milioane de euro. Pe segmentul asigurarilor de viata, profitul operational a crescut cu 24%, la 1,25 miliarde de lire, influentat, de asemenea, de rezultatul obtinut in SUA. Pe pietele din Romania, Cehia, Ungaria, Rusia si Turcia, Aviva a obtinut o pierdere operationala de 14 milioane de lire, nivel dublu fata de rezultatul negativ aferent primului semestru din 2006, in urma costurilor de dezvoltare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.