Autoritatea turca de reglementare a sectorului bancar a blocat vanzarea unei participatii de 50% din banca Alternatifbank catre grupul grecesc Alpha Bank. Anuntul acestei blocari a dus la deprecierea actiunilor bancii turcesti, relateaza Reuters, cit
Autoritatea turca de reglementare a sectorului bancar a blocat vanzarea unei participatii de 50% din banca Alternatifbank catre grupul grecesc Alpha Bank. Anuntul acestei blocari a dus la deprecierea actiunilor bancii turcesti, relateaza Reuters, citat de NewsIn.In Atena, responsabilii Alpha Bank nu au putut fi contactati pentru a comenta aceasta informatie. Autoritatea turca de reglementare a sectorului bancar nu a oferit un motiv pentru aceasta decizie in comunicatul trimis pietei bursiere.Alpha Bank, care este a patra banca greceasca din punct de vedere al activelor, a acceptat la sfarsitul anului trecut sa achizitioneze o participatie de 50% din banca de mici dimensiuni Alternatifbank si subsidiara sa Alternatif Financial Leasing. Valoarea tranzactiei s-a ridicat atunci la 384 milioane euro (526 milioane dolari). Analistii din Atena au declarat ca impactul acestei decizii va fi minor, avand in vedere ca grupul bancar turcesc este de dimensiuni mici. "Aceasta decizie este surprinzatoare daca luam in calcul finalizarea unor tranzactii similare in trecut (intre parteneri turci si greci) si comentariile facute recent de managementul Alpha Bank. Asteptam anunturile oficiale", a declarat un analist al Marfin Analysis, Constantine Manolopoulos. Piraeus Security a declarat ca aceasta tranzactie ar fi avut un impact minor asupra rezultatelor financiare ale Alpha Bank. Analistii Piraeus au precizat intr-un comunicat ca "totusi, daca nu va fi finalizata aceasta tranzactie, planurile Alpha Bank de a se extinde in regiune ar putea fi incetinite".La inceputul lunii, Alpha Bank a anuntat o crestere a profitului net cu 48,4%, la 454 milioane de euro (622,1 milioane de dolari), valoare peste asteptarile pietei, datorita creditelor pentru locuinte in Grecia si in Europa de Sud-Est. Rezultatele au crescut si datorita vanzarii unitatii Alpha Asfalistiki catre compania franceza de asigurari AXA spre finalul anului trecut, resimtindu-se in primul trimestru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.