In paginile Revistei Fundatiilor Regale o regasim pe doamna Sorana Gurian, tanara scriitoare ferecata in suferinta-i fizica, pe un pat, la Berg, publica doua schite.
Frenetica, senzuala, totusi dusa de acelas hazard care amageste luciditatea, v
In paginile Revistei Fundatiilor Regale o regasim pe doamna Sorana Gurian, tanara scriitoare ferecata in suferinta-i fizica, pe un pat, la Berg, publica doua schite.
Frenetica, senzuala, totusi dusa de acelas hazard care amageste luciditatea, vointa eroina din "Medalionul" dupa ce incearca o aventura in tren, aluneca sub rotile lui, voit sau intamplator.
In "Narcoza" subiectul e mai adancit, spiritul inchizitor iscodeste colturile cele mai obscure ale constiintei eroilor, care se infatiseaza cu mai mult relief, atmosfera vibreaza mai profund cutia de rezonanta mai adanca.
Indrazneata, dar cu oarecare lipsa de grija in expresie, fraza da uneori impresia de traducere. Totusi, dincolo de acest amanunt suparator, temperamentul scriitoarei izbucneste febril si-si biciuieste eroii cu toata cruzimea de care e uneori in stare numai o femeie.
Prezenta celor doua scriitoare, d-na Cella Serghi si d-na Sorana Gurian, in paginile Revistei Fundatiilor Regale si in Viata Romaneasca, se inscrie intr' un demers cultural de exceptie, de promovare a scriitoarelor noastre atat pentru publicul romanesc, cat si pentru buna lor cunoastere in plan cultural european.
Ziarul " Ziua", spunem cu oarecare modestie, continua acest program cultural de promovare a doamnelor noastre scriitoare. In pagina culturala a ziarului nostru, intr'un numar viitor va vom prezenta pe distinsa noastra scriitoare, d-na Martha Bibescu, alaturi de ultimele sale creatii literare.
ZIUA, 8 august 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.