Pentru ca nimeni nu rezista la infinit pe locul 1, chiar si Bill Gates a trecut la "medalia de argint", in spatele mexicanului Carlos Slim, in clasamentul magnatilor lumii.

Revista americana Fortune consemneaza un moment de cotitura in is
Pentru ca nimeni nu rezista la infinit pe locul 1, chiar si Bill Gates a trecut la "medalia de argint", in spatele mexicanului Carlos Slim, in clasamentul magnatilor lumii.

Revista americana Fortune consemneaza un moment de cotitura in istoria topurilor despre cei mai avuti oameni ai planetei. Mitul "Bill Gates", cu legendarul imperiu Microsoft, s-a vazut aruncat pe un loc doi de meteorica evolutie a miliardarului mexican Carlos Slim, noul detinator al titlului de "cel mai bogat om din lume". Averea lui Slim se ridica la 59 de miliarde de dolari, cu un miliard mai mult decat cea a lui Gates, conform estimarilor prezentate de publicatia economica americana Fortune. Numai in ultimul an magnatul Mexicului a inregistrat profituri de 12 miliarde de dolari, din afacerile sale vaste si din cotarea companiilor sale la bursa. De altfel, doua treimi din piata de actiuni a Mexicului sunt detinute de companiile lui Slim.


NU-I PASA. "Nu stiu daca sunt numarul unu, numarul 20 sau numarul 2.000. Nu conteaza", a declarat Slim la anuntarea rezultatelor din revista Fortune. Afacerile lui Carlos Slim, preponderent axate pe servicii de telecomunicatii, dar si lanturi de magazine de retail sunt in unele cazuri adevarate monopoluri, cum este, de exemplu, furnizorul de telefonie TelMex, iar America Movil este cel mai mare furnizor de servicii wireles din America Latina, conform estimarilor Fortune. Cunoscut pentru cumpatarea sa exagerata, Slim obisnuia sa apara la importante sedinte de afaceri cu un ceas-calculator ieftin, de plastic, se mai arata in materialul Fortune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.