Doua avioane rusesti au violat ieri-noapte spatiul aerian georgian, iar unul dintre aparatele de zbor a lansat asupra localitatii Tsitelubani o bomba care din fericire insa nu a explodat. Localitatea este situata la circa 65 de kilometri nord-vest de
Doua avioane rusesti au violat ieri-noapte spatiul aerian georgian, iar unul dintre aparatele de zbor a lansat asupra localitatii Tsitelubani o bomba care din fericire insa nu a explodat. Localitatea este situata la circa 65 de kilometri nord-vest de capitala Tbilisi. "Radarele noastre indica faptul ca aceste avioane au zburat dinspre Rusia si apoi s-au indreptat in aceeasi directie din care venisera. Evaluez acest fapt drept un act de agresiune, comis de avioane decolate de pe teritoriul altui stat", a declarat ministrul georgian de Interne, Vano Merabisvili. La putin timp dupa survolul aparatelor de lupta rusesti, autoritatile georgiene au gasit bomba de aproximativ 70 de kilograme. "Daca ar fi explodat ar fi fost un dezastru", a declarat un oficial din Ministerul georgian de Interne.


NU RECUNOSC NIMIC. Kremlinul a respins acuzatiile formulate de Tbilisi, in ciuda faptului ca autoritatile georgiene au prezentat intregii lumi bomba buclucasa. "Acuzatiile nu sunt conforme cu realitatea. In mod sigur Rusia nu a facut asa ceva", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintiei ruse. "Exclud participarea Rusiei la un bombardament", a declarat Viaceslav Kovalenko, ambasadorul rus la Tbilisi. In loc de scuze, MAE rus l-a convocat pe ambasadorul georgian la Moscova, pentru "a-i transmite o nota de protest", dupa cum sustine purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse. Republica separatista Osetia de Sud, aflata sub influenta Moscovei, acuza ca doua avioane georgiene au violat spatiul aerian al republicii separatiste, pentru a "discredita Rusia".   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.