Parintii unui copil de 5 ani care s-a inecat in piscina unui hotel din Eforie Sud vor sa dea in judecata ambulanta.

Baietelul se juca simbata dupa-amiaza in piscina de mica adincime a hotelului in care era cazat impreuna cu parintii. I
Parintii unui copil de 5 ani care s-a inecat in piscina unui hotel din Eforie Sud vor sa dea in judecata ambulanta.

Baietelul se juca simbata dupa-amiaza in piscina de mica adincime a hotelului in care era cazat impreuna cu parintii. In momentul tragediei, mama si tatal copilului se aflau pe o terasa din apropiere. Copilul a inghitit prea multa apa si nu a mai putut respira. Parintii s-au alarmat si au chemat salvarea, dar spun ca baiatul nu a mai putut fi salvat pentru ca ambulanta care s-a deplasat aici nu avea medic.

Directorul Serviciului de Ambulanta Constanta, dr. Vasile Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca simbata s-a primit un apel la dispecerat pentru un copil inecat la Eforie Sud, la caz fiind trimis un echipaj - asistent si ambulantier - care se afla in statiunea Eforie Nord. Echipajul a ajuns in citeva minute la hotel si a gasit baiatul in stop cardiorespirator, a efectuat procedurile de resuscitare si l-a transportat spre Constanta, la Spitalul Clinic Judetean. Pe drum, in apropierea localitatii Agigea, masina ambulantei s-a intersectat cu un alt echipaj care avea medic in componenta. Copilul a fost resuscitat si pe drum, la fel si la Spitalul Clinic Judetean, dar nu a putut fi salvat.

Parintii sustin ca, daca ambulanta ar fi avut medic, copilul lor ar fi avut mai multe sanse sa fie salvat. Ei sint hotariti sa dea in judecata Serviciul de Ambulanta Constanta. Directorul acestuia, dr. Vasile Popescu, a precizat insa ca nu toate echipajele de pe ambulanta au medic in componenta, la Constanta fiind nevoie de cel putin inca 16 medici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.