Steliana Nistor si-a adjudecat titlul de campioana nationala absoluta, in timp ce Catalina Ponor a cistigat finalele de la sarituri si birna.Steliana Nistor, cea mai completa gimnasta
a momentului din Romania Campioana internationala a Romaniei in aprilie la Ploiesti, Steliana Nistor a demonstrat inca o data ca este cea mai completa gimnasta din lotul antrenat de Nicolae Forminte. Stela a cistigat simbata concursul individual compus din cadrul Campionatelor Nationale de la Ploiesti, acumulind 62,550 puncte. Nerefacuta complet dupa accidentarea de la Europene, care a tinut-o departe de sala mai multe saptamini, Sandra Izbasa s-a clasat a doua (58,900), podiumul fiind completat de Dana Druncea (57,950). Catalina Ponor, prezenta pentru prima oara intr-o competitie oficiala dupa revenirea in activitate, a lucrat la trei aparate - birna, sol si sarituri -, reusind sa obtina cea mai mare nota din concursul individual compus, 16,700, la birna. De altfel, in premiera pentru ea, Ponor a reusit ieri sa-si adjudece titlul national la sarituri, devansindu-le pe Dana Druncea si pe Steliana Nistor. Tot pe primul loc a incheiat Catalina si finala la aparatul preferat, birna, ea fiind notata cu 16,500. „Sint multumita de aceste rezultate, dar consider ca se poate si mai bine. Iar asta voi incerca sa demonstrez la Mondialele de la Stuttgart", a spus Catalina. Colege la lotul olimpic de la Deva, Steliana Nistor si Sandra Izbasa si-au impartit frateste medaliile de aur la paralele, respectiv sol.

La masculin, Daniel Popescu pare sa-si fi revenit dupa ce a ratat selectionarea pentru Campionatele Europene din Olanda. Constient ca la Ploiesti sint puse in joc biletele pentru Mondialele de la Stuttgart, Popescu a reusit sa faca un concurs bun, cistigind titlul national absolut, cu 91,500 puncte. El i-a devansat pe colegii sai de la clubul Dinamo si lotul national, Flavius Koczi (91,300) si Razvan Selariu (90,750). Lider al lotului masculin, Marian Dragulescu a fost deceptia acestor Nationale. Campion mondial la sarituri, Marocanul nu a reusit la Ploiesti decit un modest loc 3. El si-a luat insa revansa la bara fixa si sol, unde a cistigat aurul. „Pe ansamblu, evolutia celor doua loturi m-a multumit. Exceptie este Dragulescu, el fiind departe de valoarea lui. Pina la Mondiale mai este doar o luna, asa ca sper sa depaseasca aceasta perioada mai putin fasta si sa lucreze asa cum ne-a obisnuit", a spus presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica. Acesta a apreciat ca evolutiile sportivilor la CN au fost afectate si de caldura din sala de concurs, care a trecut pragul de 35 de grade Celsius.

Loturile Romaniei se pregatesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, principalul obiectiv fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, competitie la care vor ajunge primele 12 echipe clasate.

Steliana Nistor are fani pe Internet: www.cotidianul.ro/select