Politistul ranit in urma exploziei de la Mihailesti, produsa in luna mai a anului trecut, a primit, ieri, de Ziua Politiei Romane, distinctia de politist de onoare al judetului Buzau. Distinctia i-a fost acordata agentului sef adjunct Gabriel Hurlup
Politistul ranit in urma exploziei de la Mihailesti, produsa in luna mai a anului trecut, a primit, ieri, de Ziua Politiei Romane, distinctia de politist de onoare al judetului Buzau. Distinctia i-a fost acordata agentului sef adjunct Gabriel Hurlup de catre ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga, pentru merite deosebite legate de evenimentul de la Mihailesti. Gabriel Hurlup a fost seful Postului de Politie din localitatea buzoiana Mihailesti. In 24 mai 2004, el s-a aflat la locul exploziei provocate de un camion incarcat cu azotat de amoniu, deflagratie soldata cu 18 morti si 13 raniti. Politistul, care a fost surprins de suflul exploziei, a supravietuit ca prin minune, desi medicii nu-i acordau nici o sansa intrucat starea sa era extrem de grava. Din cauza problemelor de sanatate aparute ulterior, Gabriel Hurlup a fost transferat de la Postul de Politie din Mihailesti in cadrul Serviciului Cabinet al Inspectoratului Judetean de Politie. De asemenea, tot ieri, politistul gorjean, Viorel Caragea, cel care in 1994 a fost palmuit de Miron Cozma, a fost avnsat la gradul de comisar. (G.T.)
Alarma cu bomba la metrou
Circulatia metroului intre statiile Nicolae Grigorescu si Republica a fost paralizata, ieri, timp de aproximativ 40 de minute, in urma unei amenintari cu bomba. Reprezentantii companiei Metrorex SA sustin ca in jurul orelor 10.30 a fost anuntata amplasarea unei bombe in statia Titan. Astfel, imediat s-a luat masura interzicerii circulatiei in ambele sensuri intre statiile Nicolae Grigorescu si Republica. La fata locului s-au deplasat mai multe echipe de specialisti pirotehnisti si anchetatori care dupa ce au verificat amanuntit zona au stabilit ca nu a fost vorba decat de o alarma falsa. Trenurile si-au reluat circulatia pe ruta indicata la ora 11.10. (G.T.)
Ranit in timpul unui furt
Un hot a ajuns la spital dupa ce a cazut de la fereastra unui apartament pe care tocmai il sparsese si din care incerca sa scoata lucrurile furate. Michael Molodet, in varsta de 20 de ani, a intrat pe fereastra in sediul unei firme, situat intr-un apartament de pe Calea Victoriei. El a furat aparatura electronica si a vrut sa coboare, tot pe fereastra, cu bunurile furate. Hotul a cazut insa de la aproximativ trei metri inaltime, lovindu-se la cap, la un genunchi si muscandu-si limba. Politistii au constatat, in urma verificarilor, ca tanarul iesise din inchisoare acum cateva luni si isi schimbase numele din Moldovean in Molodet. El fusese condamnat la patru ani pentru un furt si mai avea de executat un rest de pedeapsa de 120 de zile. (Mediafax)
Bagata in spital de unchi
O fetita in varsta de 13 ani a fost internata intr-un spital de urgenta din Bucuresti, dupa ce, in urma cu doua zile, a fost batuta de catre unchiul ei, din cauza absentelor de la scoala. Mama fetei, care este plecata la munca in Portugalia, din luna ianuarie, o lasase in grija bunicii si a unchiului ei, care locuiesc intr-un apartament din Sectorul 2 al Capitalei. Copilul le crea probleme celor doi, prin absentele repetate de la scoala si de acasa. Mai mult, anul trecut, ea fusese cercetata de politisti pentru furtul unui telefon mobil. In urma cu doua zile, suparat din cauza comportamentului nepoatei sale, Constantin P. M., in varsta de 30 de ani, a batut-o pe fata cu o curea. Din cauza contuziilor suferite, fetita a fost internata la Spitalul Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu", iar personalul medical a anuntat Dispeceratul Politiei Capitalei despre acest caz. Constantin P.M. este cercetat, in stare de libertate, de catre politistii de la Sectia 6 si reprezentanti ai Directiei Generale pentru Protectia Copilului, pentru rele tratamente aplicate minorului. (G.T.)
Amanare in cazul Ciomu
Cei 13 martori din dosarul in care doctorul Naum Ciomu este acuzat de vatamare corporala grava din culpa au venit la Judecatoria Sectorului 5, ieri, pentru a doua oara, dar nu au putut fi audiati, procesul fiind blocat din motive procedurale. Martorii ar fi trebuit fi audiati la termenul anterior, la care toti au fost prezenti. Audierea de ieri nu a fost posibila pentru ca era asteptata o decizie de la instanta superioara, care trebuia sa se pronunte asupra sechestrul asigurator pe bunurile doctorului Naum Ciomu, instituit de Judecatoria Sectorului 1. Problema sechestrului a fost discutata la Tribunalul Bucuresti, saptamana trecuta, care a stabilit ca acest aspect sa fie rejudecat de instanta inferioara. (B.C.G.)
Accident in lant la Cluj
Sase masini au fost avariate, iar doua persoane au fost ranite usor, ieri dimineata, in urma unui accident in lant produs pe o strada situata la iesirea din Cluj-Napoca. Din primele cercetari ale politistilor s-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului este soferul unui autoturism Audi, care se pare ca ar fi adormit la volan. El a pierdut controlul volanului, iar masina a lovit un microbuz care venea din sensul opus si in care se aflau 16 persoane ce se indreptau spre Ungaria. In urma impactului, microbuzul a lovit din spate un autoturism Dacia care se afla in fata sa si care, la randul ei, a intrat in plin in alte trei masini parcate pe marginea drumului. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.