Industrial&Commercial Bank of China (ICBC) a devansat, ieri, Citigroup, devenind cea mai mare banca la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata, in urma unui avans de 2,68% al actiunilor, evolutie care reprezinta o noua dovada a puterii fin
Industrial&Commercial Bank of China (ICBC) a devansat, ieri, Citigroup, devenind cea mai mare banca la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata, in urma unui avans de 2,68% al actiunilor, evolutie care reprezinta o noua dovada a puterii financiare a Chinei, transmite Reuters, citat de Mediafax. Actiunile ICBC de tip A, listate la Bursa din Shanghai, au urcat cu 2,68%, la 5,75 yuani pe unitate, iar capitalizarea de piata a bancii a ajuns la 254 de miliarde de dolari, peste cea a Citigroup, de 251 de miliarde de dolari. Titlurile Citigroup au incheiat tranzactiile de vineri, de la New York, la 50,73 de dolari pe unitate. HSBC Holdings este a treia mare banca la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata, cu 215 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.