Datorii - Remin Baia Mare, fara curent Electrica a oprit livrarea de energie catre Compania Remin Baia Mare din cauza datoriilor acumulate. Reprezentantii Electrica au precizat ca datoriile se ridica la 60 de milioane de lei, insa firma nu doreste d
Datorii - Remin Baia Mare, fara curent Electrica a oprit livrarea de energie catre Compania Remin Baia Mare din cauza datoriilor acumulate. Reprezentantii Electrica au precizat ca datoriile se ridica la 60 de milioane de lei, insa firma nu doreste decat plata ultimei facturi pentru a relua furnizarea de curent electric. Stefan Petricean, liderul Uniunii Sindicatelor Miniere Maramures, a precizat ca situatia este periculoasa, deoarece in lipsa energiei "nu se vor putea evacua apele de mina, se vor inunda minele, iar apele vor patrunde in panza freatica prin lucrarile miniere si se vor deversa necontrolat, poluand ape, terenuri". (D. Ionascu)   Reorientare - MOL vrea sa fuzioneze cu PKN Compania petroliera MOL ar putea fuziona cu PKN Orlen din Polonia. Potrivit lui Ferenc Szabolcs, purtatorul de cuvant al MOL, citat de Forbes, se are in vedere o viitoare colaborare, deoarece domeniile de activitate ale celor doua companii nu se suprapun. Oficialul doreste o colaborare pe aceleasi linii discutate in 2003. Reorientarea MOL a survenit dupa ce compania austriaca OMV si-a dublat participatia detinuta, ajungand la detinerea a 18,6% din actiuni.   Canicula - exportul de energie va fi suspendat In cazul in care seceta va duce la oprirea Hidrocentralei de la Portile de Fier sau a Centralei Nucleare de la Cernavoda, vor fi stopate exporturile de energie electrica ieftina. Potrivit ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto), intelegerile efectuate de Romania permit suspendarea contractelor in caz de forta majora. Astfel va fi rezolvata aprovizionarea populatiei cu energie. (Daniel Ionascu)   Donatie - carti pentru studenti Cu ocazia lansarii editiei aniversare Media Fact Book, unicul ghid anual de media din Romania, Initiative a realizat o donatie de carte catre facultatile de specialitate din Bucuresti. Astfel, 500 de carti de specialitate - media, comunicare, advertising - au fost donate bibliotecii Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din Cadrul Universitatii Bucuresti si bibliotecii Facultatii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. "Astfel de actiuni sunt mai mult decat gesturi frumoase pe care le faci din cand in cand. Sunt parte a misiunii noastre ca profesionisti si formatori ai domeniului", declara Veronica Savanciuc, presedinte Initiative Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.