Presedintele Partidului Ecologist din Romania, Petru Lificiu, a sustinut ieri ca fuziunea cu PNG-CD, condus de Gigi Becali, s-ar putea realiza pana la sfarsitul lunii octombrie, astfel incat cele doua formatiuni sa participe impreuna in alegerile eur
Presedintele Partidului Ecologist din Romania, Petru Lificiu, a sustinut ieri ca fuziunea cu PNG-CD, condus de Gigi Becali, s-ar putea realiza pana la sfarsitul lunii octombrie, astfel incat cele doua formatiuni sa participe impreuna in alegerile europarlamentare. "S-a discutat in principiu cu judetele si toata lumea este de acord pentru a ne mentine integral doctrina si proiectele noastre de ecologie. PNG-ul, cu George Becali, au fost primii care au acceptat si denumirea si doctrina in integralitatea lor, si mai ales proiectele noastre", a declarat Lificiu, citat de Mediafax. Petru Lificiu a precizat ca, din punctul sau de vedere, termenul pentru realizarea acestei fuziuni este sfarsitul lunii octombrie, dorindu-se astfel ca cele doua partide sa intre impreuna in alegerile pentru Parlamentul European. "Noi dam un termen de cel mult trei luni de zile, la sfarsitul lui octombrie lucrurile trebuie sa fie clare. Intentia este sa prindem europarlamentarele impreuna", a spus liderul PER. El a mai declarat ca, in urma oficializarii fuziunii, partidul lui George Becali se va numi Partidul Noua Generatie Ecologist Crestin Democrat si va prelua de la PER sigla si culoarea verde. Presedintele executiv al PNG-CD, Dan Pavel, a declarat ca s-a ocupat personal de negocierea cu ecologistii, dar "ramasese putin sub semnul intrebarii, pentru ca PER nu reprezinta o forta politica importanta, dar au cativa oameni importanti". Dan Pavel a precizat ca, in ceea ce-l priveste, se dorea o "acumulare prin absorbtie, care sa aduca un plus la mesaj PNG-CD". Presedintele executiv al PNG-CD si-a exprimat insa indoiala ca fuziunea cu PER s-ar putea finaliza pana la alegerile europarlamentare din toamna. De altfel, acesta a tinut sa mentioneze ca PNG se afla in discutii, in vederea fuziunii, si cu alte partide, "dinspre pensionari", dar ca "finalizarea acestor negocieri o face intotdeauna presedintele Becali".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.