Dupa ce a explicat ce l-a determinat sa semneze actul normativ - consensul partidelor politice, seful statului l-a taxat extrem de dur pe premier, dar si pe cei doi ministri "incompetenti", semnatari ai scrisorii de raspuns privind finantarea majorar
Dupa ce a explicat ce l-a determinat sa semneze actul normativ - consensul partidelor politice, seful statului l-a taxat extrem de dur pe premier, dar si pe cei doi ministri "incompetenti", semnatari ai scrisorii de raspuns privind finantarea majorarii pensiilor. El a subliniat ca, in locul unei analize economice, a primit un raspuns semnat de Varujan Vosganian si Paul Pacuraru "fara nici o fundamentare, asa cum o cere Constitutia". Basescu a explicat ca deficitul cumulat din 2008 pana in 2013, rezultat din cresterea pensiilor, este de 30 de miliarde de euro, echivalentul sumei pe care Romania o va primi de la UE pentru dezvoltare. "Analiza facuta la Cotroceni are acoperire in elementele oficiale ale Comisiei Nationale de Prognoza. In calculul veniturilor am luat in consideratie 5,67 milioane salariati", a spus Basescu. "Constatam cu usurinta ca 80% din cresterea de pensii se concentreaza la 20% din pensionari, iar 20% din crestere la restul de 80%. Pe fond nu se rezolva problema saraciei pensionarilor", a conchis Basescu.
"I-am lansat provocarea presedintelui, o provocare barbateasca: sa plece daca identificam noi resursele pentru pensii, iar daca nu o vom face sa plecam noi. Dar Traian Basescu s-a temut sa accepte aceasta provocare", a replicat ministrul Varujan Vosganian. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.