Potrivit Mediafax, Nagy a terminat de studiat dosarul de urmarire penala, el contestand faptul ca nu au fost indeplinite doua conditii legale pentru punerea sa sub invinuire.
Cele doua conditii se refera la existenta unor indicii temeinice cu p
Potrivit Mediafax, Nagy a terminat de studiat dosarul de urmarire penala, el contestand faptul ca nu au fost indeplinite doua conditii legale pentru punerea sa sub invinuire.
Cele doua conditii se refera la existenta unor indicii temeinice cu privire la savarsirea unei fapte penale si la faptul ca ceea ce i se imputa nu este prevazut ca infractiune de legea penala. Ministrul suspendat din functie asteapta un raspuns la aceasta plangere, formulata la Parchetul instantei supreme, deocamdata nefiind stabilit un termen pentru o noua prezentare a lui Nagy in fata procurorilor. Zsolt Nagy este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete, in legatura cu privatizarile unor societati romanesti. In luna iunie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind suspendarea lui Nagy din functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus la finalul anului trecut inceperea urmaririi penale fata de invinuitii Stamen Stancev si Vadim Benyatov- consultanti internationali, Mihai Dorinel Mucea - adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului si Mihai Radu Donciu - consilier al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului. Totodata, anchetatorii ii suspecteaza pe fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, si pe ministrul suspendat, Zsolt Nagy, de "contributie" la comiterea faptelor de care sunt acuzati functionarii ministeriali Mucea si Donciu si consultantii straini Stancev si Benyatov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.