Tovarase Presedinte,

Subsemnata Anghelina Margineanu domiciliata in comuna Casva nr. 95, Raionul Reghin Regiunea Autonoma Maghiara, mama fostului locotenent Margineanu Teodor, condamnat la moarte de catre Tribunalul Militar din Cluj confor
Tovarase Presedinte,

Subsemnata Anghelina Margineanu domiciliata in comuna Casva nr. 95, Raionul Reghin Regiunea Autonoma Maghiara, mama fostului locotenent Margineanu Teodor, condamnat la moarte de catre Tribunalul Militar din Cluj conform hotararii aflata la dosarul nr. 254/1957, respectuos va rog sa binevoiti a aproba sa fie gratiat sau sa i se comuteze pedeapsa.
Subsemnata sint femeie vaduva din anul 1940, avere nu am decit 0,5 ha teren situat in regiune de munte, am doi baeti pe locotenentul sus numit si pe Margineanu Ion padurar la Ocolul silvic Gurghiu, Raionul Reghin Regiunea Autonoma Maghiara.
Fiul meu Margineanu Teodor a lucrat ca voluntar trei luni de zile pe santierul Bumbesti - Livezeni unde s-a evidentiat.
Intre anii 1950-1952 a urmat Scoala Profesionala Silvica din Gurghiu, unde de asemeni s-a evidentiat la invatatura si practica.
Inainte de a urma scoala silvica a lucrat ca muncitor la padure si la camp, deoarece alta sursa de venit n'am avut.
Cauza care face obiectul dosarului nr. 254/1957 n-a fost din initiativa proprie pentru ca el sub regimul actual a cistigat foarte mult si eu ca mama nu vreau sa induc justitia in eroare ci vreau sa arat ca fiul meu a cazut intr'o cursa datorita rautatii si vicleniei dusmanilor de clasa.
Fiind baiat sarac si fara experienta in momentul cind a ajuns intr'o societate mai inalta si rafinata a uitat pentr'un moment ca are acasa o mama batrina care nu are din ce sa traiasca si s'a lasat influentat.
Respectuos va rog nu a lasa sa moara fiul meu care este singura mea speranta pentru putinele zile ce mai am de trait, trimiteti-l undeva la munca si se va indrepta pentruca are o constiinta curata si sincera de taran sarac.
Pentru a va convinge de purtarea si dragostea lui de munca va rog sa cereti referinte de la Sfatul Popular al Comunei Casva si de la Scoala Profesionala Silvica din Gurghiu Raionul Reghin Regiunea Autonoma Maghiara.
Mentionez ca n'am nicio posibilitate sa angajez un aparator si de aceia apelez la bunavointa Tribunalului de a-i aproba dreptul de a trai si munci mai departe pentru Patria noastra.
Primiti va rog asigurarea deosebitului meu respect.
20 mai 1957
Margineanu Anghelina

Catre
Tribunalul Militar Colegiul Suprem
Bucuresti
N.R. - Cererea a fost respinsa


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.