Ce-a starnit in personalitatea prezidentiala acel tumult de sentimente ce nu se poate rezolva, asemenea pante-caraiei, decat printr-o exprimare?

Faptul ca noul Consiliu de Administratie al TVR l-a ales pe Alexandru Sassu presedinte dir
Ce-a starnit in personalitatea prezidentiala acel tumult de sentimente ce nu se poate rezolva, asemenea pante-caraiei, decat printr-o exprimare?

Faptul ca noul Consiliu de Administratie al TVR l-a ales pe Alexandru Sassu presedinte director general.

Potrivit epistolei, o asemenea alegere ar fi dezastruoasa pentru necesara echidistanta politica a postului public de televiziune.

In sprijinul asertiunii sale, Cantatul Grupului de la Neptun invoca pozitia unor organizatii neguvernamentale, a unor reprezentanti ai societatii civile din Romania.

Prin reprezentanti ai societatii civile se inteleg cei cativa pretinsi soli ai intelectualitatii bastinase, carati de Presedintie in detrimentul Curtii de Conturi, cu aeroplanul la Neptun, pentru a se emotiona de cum sta Traian Basescu in papucii lui Nicolae Ceausescu, iar Maria Basescu, in capotul Elenei Ceausescu.

Avand in vedere ca intre Traian Basescu si acest comando, din care face parte si Andrei Plesu, cel fugarit pana nu demult pe coridoarele Palatului Cotroceni de Elena Udrea, care voia sa-i arda una cu sanul peste ceafa, exista un soi de intelegere, ceva in genul Elogii contra hrana, argumentul invocat de Traian Basescu pica de la sine.

Un alt argument expus de Scrisoare se refera la candidatul propus de Traian Basescu pentru Consiliul de Administratie.

Sa lasam la o parte faptul ca desemnarea unui candidat de Presedintie intra in divort cu insasi axioma textului: nevoia de depolitizare a televiziunii publice.

Din cate stim noi cel putin, Presedintia este o institutie politica. Politica rau de tot. Daca Traian Basescu tinea sa fie consecvent cu teza depolitizarii, ar fi trebuit sa refuze din nou a desemna candidati ai Presedintiei pentru Consiliul de Administratie al TVR si SRR.

De asemenea, domnia sa ar fi trebuit sa ceara PD, partidul curtii sale din dos, sa nu nominalizeze candidati pentru cele doua Consilii de Administratie. Nu de alta, dar Partidul Democrat e si el o institutie politica. Trimisii PD in Consiliul de Administratie ai TVR si SRR sunt persoane desemnate politic. Ba mai mult, Narcisa Iorga, desemnata pentru CA al SRR, e sefa Biroului de Presa  al Partidului Democrat. Sa lasam deoparte aceasta contrazicere de la mana pana la gura si sa ne oprim la portretul schitat de epistola candidatului Presedintiei.

Catalin Avramescu, pentru ca despre domnia sa e vorba, e definit drept "un candidat neangajat politic, selectat din mediul academic". Intr-una din serile trecute, la  Sinteza Zilei de la Antena 3 s-a pus intrebarea daca exista la ora actuala in spatiul politic un concurent al lui Traian Basescu. Am raspuns imediat: Nu! Si am explicat ca in spatiul nostru politic nu exista la ora actuala cineva inzestrat cu atata tupeu precum Traian Basescu.

Luand cunostinta de felul in care Traian Basescu isi prezinta candidatul, pe care, smecher, nu-l numeste, mi-am dat seama ca am gresit. Nu exista in spatiul fiintelor zise si bipede de pe Pamant cineva care sa aiba tupeul lui Traian Basescu. Preferatul domniei sale, Catalin Avramescu, e mai mult decat un angajat politic. E un lacheu politic al lui Traian Basescu. Servilismul fata de politicianul Traian Basescu atinge si depaseste pragul curiozitatilor clinice. Orice om normal, intelegand prin asta un om cu simtul rusinii, ar fi sovait inainte de a pune pe hartie o asemenea enormitate: infatisarea lui Catalin Avramescu drept un candidat neangajat politic, ba mai mult, un cercetator din mediul academic.  Traian Basescu n-a sovait. Cum n-a sovait nici in a cere Parlamentului sa nu-l desemneze pe Alexandru Sassu. Alaturi de Bogdan Niculescu Duvaz, Alexandru Sassu a fost baronul PD care a lucrat la parvenirea lui Traian Basescu in locul lui Petre Roman.
Ca orice ins cu grave schimonoseli ale personalitatii, Traian Basescu ii uraste pe cei care i-au dat o cana de apa in viata. Sa nu mai spuna cineva ca nu e unic?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.