Intr-un loc anume din parcul Herastrau cateva veverite simpatice socializeaza cu lumea.
Da, este adevarat! Insa doar cu o conditie: sa ai nuci! Si bineinteles putin noroc, pentru ca micile rozatoare mai au si alte preocupari cotidiene.
Intr-un loc anume din parcul Herastrau cateva veverite simpatice socializeaza cu lumea.
Da, este adevarat! Insa doar cu o conditie: sa ai nuci! Si bineinteles putin noroc, pentru ca micile rozatoare mai au si alte preocupari cotidiene. Mi-a spus un prieten ca noua lui pasiune sunt veveritele... insa nu oricare, ci "vedetele" din Herastrau. L-au cucerit pur si simplu. Sunt simpatice, prietenoase, iti mananca din palma, te lasa sa le atingi si stau la pozat. Curioasa din fire, mi-am zis sa merg sa vad cu ochii mei minunea. Asa ca intr-o zi, in loc sa iau autobuzul pana la serviciu, am preferat sa vin prin parc, cu gandul ca poate poate ma intalnesc si eu cu veveritele vedete. Din pacate, nu mi-a iesit nici una in cale, iar eu mi-am strambat gatul uitandu-ma dupa ele. Oricum, incepusem sa-mi pierd sperantaa€¦ O LUME MINUNATA. Nu mult a trecut insa pana cand senzatia ca povestile nemuritoare din copilaria mea se petrec aievea, m-a facut sa tresara€¦ de bucurie. O veverita roscata si zglobie cu burtica alba venea fugind spre mine. Nu stiam daca sa ma opresc s-o admir sau sa ma prefac ca n-o observ. Nu voiam s-o sperii. A avut ea grija ca lucrurile sa iasa in avantajul amandurora. Dupa ce a rontait intr-o secunda nucile pe care le adusesem cu mine, parca la o chemare telepatica au dat buzna alte doua. Ma simteam fetita din poveste, ocrotita si iubita de animalutele din padure. Mi-am dat seama ca exista si oameni buni pe lumea asta. Si acesti oameni, iubitori de animale, au reusit performanta de a transforma un animal salbatic intr-un animal de companie. Caci micile vedete din Herastrau s-au obisnuit cu oamenii, iar oamenii s-au obisnuit cu ele! La fotograf! Fiind atat de simpatice si de prietenoase, va veti intreba daca ati putea aduce o veverita in casa, pentru a o creste ca pe un animal de companie. Categoric nu! Veverita are nevoie de spatiu in care sa poata alerga, sari, sa se poata catara. Fara sa vrea, ea poate distruge pur si simplu lucrurile din casa. Nu ne ramane decat sa le admiram pe aceste dragute acrobate in mediul lor natural, sa le hranim si sa le protejam.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.