CE BEM, CE MANCAM
Inghetata analizata se apropie de cea pe care o stim cu totii, procesata in principal din lapte si frisca.

Inghetata de caramel San Giovanni de la Napolact contine: "lapte, frisca, lapte praf, zahar, ulei de cocos,
CE BEM, CE MANCAM
Inghetata analizata se apropie de cea pe care o stim cu totii, procesata in principal din lapte si frisca.

Inghetata de caramel San Giovanni de la Napolact contine: "lapte, frisca, lapte praf, zahar, ulei de cocos, pasta caramel 4,2% (sirop glucoza, zaharoza, zahar, sirop caramel, lapte praf, unt, grasime vegetala, emulsificator lecitina E 322, colorant E 150 - caramel, arome), caramel bucati 8% (zaharoza, sirop glucoza, lapte praf), stabilizatori: E 410 (guma carruba), E 412 (guma guar), emulsificator E 471 (mono si digliceride ale acizilor grasi), arome: caramel E 150, Dolce de Leche, colorant E 150 d (caramel cu sulfit de amoniu)". Producatorul precizeaza informatiile nutritionale pentru 100 de grame de produs: "valoarea energetica 226 kcal (947 kJ), proteine 3,8 g, glucide 28 g, lipide
11 g". Tot de pe eticheta aflam ca produsul are grasime minimum 11% si substanta uscata minimum 40%.

ANALIZA. Produsul analizat este o inghetata care se apropie foarte mult de cea traditionala, fiind procesata in principal din lapte si frisca si pastrand caracteristicile senzoriale ale produsului autentic. Valoarea energetica a produsului este medie si, ca orice inghetata traditionala, are si un continut semnificativ de grasimi naturale, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

CONCLUZII. Produsul poate fi consumat de persoanele sanatoase, active, recomanda specialistul nostru. Supraponderalii, obezii, persoanele cu afectiuni cardiovasculare si hepato-renale trebuie sa consume produsul cu moderatie. De asemenea, diabeticii vor consulta medicul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.