Chestorul Ioan Chelaru (PSD) a catalogat-o drept "o sesizare mai speciala", deoarece reflecta un raport mai ciudat intre institutiile statului. Insa sesizarea i-a luat pe nepregatite pe cei din Biroul Permanent. Conform spuselor lui Chelaru, presedin
Chestorul Ioan Chelaru (PSD) a catalogat-o drept "o sesizare mai speciala", deoarece reflecta un raport mai ciudat intre institutiile statului. Insa sesizarea i-a luat pe nepregatite pe cei din Biroul Permanent. Conform spuselor lui Chelaru, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, de-abia venit din Grecia, nu a deschis scrisoarea lui Saguna inaintea sedintei. Astfel ca sedinta s-a prelungit, dar unii membrii ai Biroului au recunoscut ca nici macar nu au avut timp sa studieze atent scrisoarea venita de la Curtea de Conturi. "Noua ni s-a parut un pic exagerata actiunea DNA", a declarat Chelaru. Unii membri ai Biroului au sustinut ca procurorii incearca sa transforme in spectacol mediatic actiunile pe care le intreprind si s-au declarat nemultumiti ca cei de la DNA nu au trimis mai intai o cerere oficiala la Curtea de Conturi ca sa primeasca documentele pentru care au obtinut mandat de perchezitie de la judecator. "Sunt anumite momente in care se forteaza limita legii", a apreciat chestorul Chelaru. Acesta a precizat ca este probabil ca Saguna sa fi trimis o scrisoare similara conducerii Camerei Deputatilor. In absenta unor informatii suplimentare, Biroul Permanent a decis sa trimita scrisoarea pentru un punct de vedere al Comisiei juridice, dar si Consiliului Superior al Magistraturii. Se pare ca senatorii nu au reusit sa-si dea seama din scrisoarea lui Saguna nici de cauza la care lucrau procurorii DNA, nici asupra persoanei cercetate. Se stia doar ca procurorii au ridicat anumite documente din sediul Curtii de Conturi. In pofida acestor neclaritati, perchezitia a provocat nervozitate la Senat. In primul rand, Curtea de Conturi este o institutie subordonata Parlamentului, iar raporturile dintre acesta si Parchet au devenit foarte incordate dupa ce procurorii au obtinut de la CSM dreptul de a nu se prezenta la audierile din comisiile parlamentare de ancheta. Mai mult, senatorii au fost iritati de DNA printr-o solicitare a procurorului Doru Tulus privind anumite informatii referitoare la activitatea parlamentara a senatorului Verestoy Attila.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.