Afacerile diviziei de ciment a Lafarge Romania vor ajunge in acest an la circa 280 milioane euro, in crestere cu 20% comparativ cu anul trecut, avansul fiind similar cu ritmul de crestere al pietei, a declarat directorul financiar al companiei, Phili

Afacerile diviziei de ciment a Lafarge Romania vor ajunge in acest an la circa 280 milioane euro, in crestere cu 20% comparativ cu anul trecut, avansul fiind similar cu ritmul de crestere al pietei, a declarat directorul financiar al companiei, Philippe Platon.
"Avansul pietei cimentului din Romania este estimat la circa 20% in acest an si credem ca ritmul de crestere al Lafarge Ciment se va incadra in aceasta cota", a afirmat Platon. Compania a inceput in acest an un program de investitii in valoare de circa 20 de milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de productie ale fabricilor din Medgidia si Targu Jiu.
Potrivit oficialului Lafarge, grupul francez va investi in urmatorii 2-3 ani circa 50 de milioane de euro pentru continuarea investitiilor de extindere, cu 50%, a capacitatilor de productie a cimentului la toate cele trei fabrici detinute pe piata romaneasca.

"Piata constructiilor va creste cu 10% anual"

Piata constructiilor, principalul beneficiar al produselor Lafarge, va continua sa creasca in urmatorii ani cu un ritm anual de cel putin 10%, a precizat Platon. Acesta a adaugat, insa, ca dezvoltarea pietei va depinde si de rezolvarea actualelor probleme politice, care blocheaza inceperea unor proiecte mari de infrastructura.
Grupul francez Lafarge, principalul producator de ciment la nivel mondial, detine pe piata romaneasca fabrici la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj).
Operatiunile Lafarge, prezent in Romania din 1997, sunt reprezentate de Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane, respectiv Lafarge Arcom Gips, divizii care au avut anul trecut o cifra de afaceri totala de circa 275 de milioane de euro, in crestere cu 20%.
Pe piata cimentului, Lafarge concureaza cu alti doi mari producatori la nivel mondial, HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

Lafarge Arcom Gips a finalizat o investitie de 17 mil. euro in productia de gips-carton

Compania Lafarge Arcom Gips a finalizat o investitie de 17 milioane euro pentru o noua linie de productie la fabrica de gips-carton din Bucuresti, suma incluzand si deschiderea unei cariere de piatra in judetul Prahova si modernizarea instalatiei de calcinare utilizata la fabricarea gips-cartonului, anunta Mediafax. Fabrica va avea o capacitate anuala de 15 milioane metri patrati de placi de gips-carton, de trei ori mai mare fata de cea actuala.
Noua unitate va atinge capacitatea maxima, de 15 milioane metri patrati, in a doua jumatate a anului viitor si va determina o crestere a afacerilor companiei cu circa 20%. Pentru acest an, firma estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 15-20%, de la 17 milioane de euro in 2006. "Speram ca pana la sfarsitul anului sa eliminam integral importurile si sa vindem doar din productie", a declarat directorul general al firmei, Sebastian Popescu.
Acesta a mai spus ca produsele firmei ar putea fi livrate la export, in piete ca Bulgaria sau Moldova, insa prioritatea este reprezentata de vanzarile pe piata interna.
"Daca piata va creste in acelasi ritm ca in ultimii cinci ani si va absorbi produsele noastre, vom asigura integral livrarile in Romania, urmand sa fie vandute si in alte tari", a adaugat Popescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.