Victor Piturca are cautatura de lup singuratic. Cei care nu-l cunosc cu adevarat pot trai cu impresia ca este sechestratul unei singuratati temeinice. Ca este un mofluz iremediabil, ca nu poate articula o relatie obisnuita cu lumea inconjuratoare. Ca
Victor Piturca are cautatura de lup singuratic. Cei care nu-l cunosc cu adevarat pot trai cu impresia ca este sechestratul unei singuratati temeinice. Ca este un mofluz iremediabil, ca nu poate articula o relatie obisnuita cu lumea inconjuratoare. Ca este incapatanatul fara pereche, incremenit intre idei putine si fixe.  Putem accepta ideea ca, uneori, adevarurile pot fi aproximative. De aceasta data, constructia este pe de-a-ntregul mincinoasa. Aura de autenticitate a informatiilor care circula despre Piturca a fost creata numai de asiduitatea cu care a fost promovat portretul-robot al selectionerului. In povestile despre Victor Piturca zvonul a fost mult mai accesibil (si poate mai picant) decat informatia reala. Iar "inculpatul" nu a catadicsit sa coboare in intimitatea acestei facaturi mediatice, nici chiar daca deslusirea itelor i-ar fi prins, probabil, bine. O astfel de conduita poate fi, intr-adevar, discutabila. Dar orice individ are libertatea sa-si aleaga calcatura in viata. Iar clevetitorii nu trebuie sa moara de grija altuia.  Cautati-l pe Victor Piturca in familie, in cercul sau de prieteni, in intimitatea grupului cu care lucreaza si veti descoperi un om normal. Poate va este greu (sau chiar imposibil) sa acceptati acest adevar. Va asigur insa ca Piturca iubeste si uraste ca oricare dintre noi, ca are subiectivismele si indoielile sale, ca-si poate trai exuberant bucuriile si isi poate inchide in tristete nerealizarile, ca se ghideaza dupa principii ferme, poate paguboase uneori sau rezonabile alteori. Omul nu este perfect, dar nici dat dracului.   Nu va propun sa-l admirati pe Piturca. Va sfatuiesc doar sa aflati adevarul despre el. Sunt convins ca veti avea surprize. Surprize placute!
Veti afla ca militienii nu l-au arestat, pe vremea lui Ceausescu, pentru ca ar fi fost un barbugiu notoriu. A fost doar santajat si pedepsit pentru ca nu dorea sa mearga sa joace fotbal la Scornicesti.  Veti afla ca putea evita demiterea de la echipa nationala daca ar fi acceptat sa faca un drum in Turcia. Biletul de avion si compania erau asigurate de Mircea Sandu. Acolo i-ar fi intalnit pe Hagi si Popescu. O discutie intre ei si gata! Lucrurile se lamureau. Piturca a gandit insa ca o complicitate cu jucatorii, fie ea si nevinovata, stirbeste prestigiul antrenorului. Nu a acceptat compromisul. A preferat demiterea. Sa fi procedat Victor Piturca gresit in cele doua istorii care l-au avut ca subiect principal? Eu cred ca nu. Poate veti fi de acord cu mine daca veti accepta sa-l cunoasteti, pur si simplu, pe Victor Piturca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.